Mountainbikewedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek – editie 2022

Mountainbikewedstrijd op een unieke locatie  

donate

 

Op 10 september organiseerde UZA foundation voor de derde keer een mountainbikewedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. Net zoals de vorige edities is de start en aankomst van de wedstrijd op het unieke domein Wolvenbos in Kapellen. Met aansluitend een gezellig samenzijn met een frisse pint, buffet en een verrassingsnagerecht. 

Kankeronderzoek

We trekken onze sportieve schoenen aan, met één doel: het kankeronderzoek aan het UZA steunen. Binnen het UZA voeren een aantal teams innovatief onderzoek naar nieuwe en verbeterde kankerbehandelingen, met als doel kanker onder controle te krijgen, zodat de genezingskansen voor onze patiënten stijgen. 

Nu reeds steunen een aantal mecenas-ondernemers het kankeronderzoek op UZA zodat onderzoek op internationaal erkend niveau worden uitgevoerd. Enerzijds bestuderen we wat kankercellen drijft om te blijven groeien. Anderzijds hoe we hierop kunnen inwerken mede met behulp van het eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem van een kankerpatiënt speelt een cruciale rol bij de behandeling van kanker. Door therapieën doelgericht te maken helpen we het immuunsysteem van onze patiënten, en verhinderen we herval van de kanker. Hierdoor stijgt de levensverwachting van onze patiënten substantieel.

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen coördineert het oncologisch onderzoek in de Antwerpse regio. Deze samenwerking met andere centra garandeert de best mogelijke behandeling voor onze patiënten. Dat willen we ook in de toekomst blijven verzekeren.

Jij kan ons helpen om dit werk voor te zetten, zodat we samen kankerpatiënten een betere toekomst kunnen bieden. Iedere gift zorgt ervoor dat we kunnen blijven innoveren. 

Editie 2022: 238.500x bedankt! 

Wolvenbos is niet zomaar een fietsevent, maar een mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA op het legendarische domein van Wolvenbos. Er verschenen maar liefst 41 teams aan de start. Zij zamelden maar liefst €238.500 in voor het kankeronderzoek aan het UZA. We geven je graag de top 3 mee:

1. Aertssen Cycling Team 

2. Deceuninck

3. BMW group-team

Sfeer opsnuiven?

 

Laatst aangepast: 21 september 2022
Auteur(s):