Mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek – editie 2022

uzafoundation [at] uza [dot] be (Wil je graag meefietsen? Neem contact met ons op! )

Mountainbike wedstrijd op een unieke locatie

Op 10 september 2022 organiseert UZA foundation voor de derde keer een mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. Net zoals de vorige edities is de start en aankomst van de wedstrijd op het unieke domein Wolvenbos in Kapellen. Met aansluitend een gezellig samenzijn met en frisse pint, een BBQ en een verrassingsnagerecht. 

Kankeronderzoek

We trekken onze sportieve schoenen aan, met één doel: het kankeronderzoek aan het UZA steunen. Binnen het UZA voeren een aantal teams innovatief onderzoek naar nieuwe en verbeterde kankerbehandelingen, met als doel kanker onder controle te krijgen, zodat de genezingskansen voor onze patiënten stijgen. 

Nu reeds steunen een aantal mecenas-ondernemers het kankeronderzoek op UZA zodat onderzoek op internationaal erkend niveau worden uitgevoerd. Enerzijds bestuderen we wat kankercellen drijft om te blijven groeien. Anderzijds hoe we hierop kunnen inwerken mede met behulp van het eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem van een kankerpatiënt speelt een cruciale rol bij de behandeling van kanker. Door therapieën doelgericht te maken helpen we het immuunsysteem van onze patiënten, en verhinderen we herval van de kanker. Hierdoor stijgt de levensverwachting van onze patiënten substantieel.

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen coördineert het oncologisch onderzoek in de Antwerpse regio. Deze samenwerking met andere centra garandeert de best mogelijke behandeling voor onze patiënten. Dat willen we ook in de toekomst blijven verzekeren.

Jij kan ons helpen om dit werk voor te zetten, zodat we samen kankerpatiënten een betere toekomst kunnen bieden. Iedere gift zorgt ervoor dat we kunnen blijven innoveren. 

Hoe kan je deelnemen? 

Reserveer nu je plaats voor je team. De registraties staan open! Mail naar uzafoundation [at] uza [dot] be en we registreren jouw team! 

Hoe kan je deelnemen? 

- Vorm 1 (of meerdere) teams, bestaande uit 5 personen.
- Vertrek samen als team en kom samen aan. Tijd van de 4e renner telt.
- Per team betaal je €5.000, zo steun je het kankeronderzoek  
Wil je graag deelnemen maar heb je geen mountainbike? Geen enkel probleem. Je kan via ons enkele mountainbikes (+helmen) huren. Opgelet: we hebben maar een beperkte voorraad, snel inschrijven is dus de boodschap. Neem contact op met ons via uzafoundation [at] uza [dot] be of via 03 821 59 79 en we helpen je graag verder.  

Editie 2021: 210.000x bedankt! 

Wolvenbos is niet zomaar een fietsevent, maar een mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA op het legendarische domein van Wolvenbos. Er verschenen maar liefst 39 teams aan de start. Zij zamelden maar liefst €210.000 in voor het kankeronderzoek aan het UZA. We geven je graag de top 3 mee:

1. The Wolfpack amateurs (Deceuninck) 

2. Aertssen Cycling Team (Aertssen) 

3. Polugoon Bikers (Groep Van Roey) 

Sfeer opsnuiven? 

Herbeleef hier de tweede editie van de mountainbike wedstrijd op 12 september 2021. Tijdens deze teams fietsten 39 teams mee, die maar liefst €250.000 inzamelden voor het kankeronderzoek aan het UZA. 

Herbeleef hier de eerste editie van de mountainbike wedstrijd op 25 mei 2019. Tijdens deze teams fietsten 26 teams mee, die maar liefst €150.000 inzamelden voor het kankeronderzoek aan het UZA. Ontdek hier wat we realiseerden met de cheque.
 
 
Enkele foto's kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je graag de foto van je eigen team ontvangen? Mail naar uzafoundation [at] uza [dot] be
 
Laatst aangepast: 29 april 2022
Auteur(s):