Veiling kunstwerken Kinderkunstgalerij


 Met de expo ‘Kinderkunstgalerij’ toont het Maagdenhuis kunstwerken van jonge patiënten die de afgelopen drie jaar op de afdeling kindergeneeskunde verbleven. Op de kinderafdeling van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) waanden de patiënten zich even kunstenaars. Samen met vrijwilligster Martine Verbruggen maakten ze tijdens hun verblijf kunst. Van schilderijen en collages tot vilten popjes en geverfd porselein. Zo zie je in sommige kunstwerken verwijzingen naar portretkunst, landschappen, bloemen en insecten. Andere werken bevatten dan weer knipogen naar bekende kunstenaars zoals Keith Haring en de Belgische schilder Benjamin Demeyere.

Er zijn maar liefst 250 prachtige werkstukken in deze verzameling. Daarom organiseren we een veiling op 11 augustus 2023 (deuren open: 18u00/ start veiling: 19u00). Deze gaat als volgt in zijn werk. Bij aankomst in het Maagdenhuis meldt u zich aan en ontvangt u stickers. Nadien kan u genieten van een lekker hapje en drankje terwijl u de collectie bezichtigt. De stickers kan u gebruiken om onder het kunstwerk te hangen dat u graag zou kopen.

Wanneer er meerdere stickers onder een werk hangen zal dit werk worden geveild door niemand minder dan Axel Daeseleire, onze even charmante als deskundige veilingmeester. Iedereen kan bieden op het voorgestelde werk. Wanneer er wordt afgeklopt, noteren wij uw naam bij het werk. Na afloop van de veiling kunt u uw aangekochte kunst betalen via Payconic of cash en vervolgens meteen meenemen. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan u deze nog ophalen tot vrijdag 18/8.

Inschrijven voor de veiling kan via de knop bovenaan de pagina of de link: https://www.uza.be/inschrijving-veiling

 

Toegankelijkheid

Het Maagdenhuis is geschikt voor rolstoelgebruikers.
Adres: Maagdenhuis Lange Gasthuisstraat 33 2000 Antwerpen
Openingsuren: 10u00 – 13u00 / 14u00 – 17u00 (gesloten op maandag en op alle feestdagen).

Het Maagdenhuis ligt pal in het centrum van de stad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Tram: 7, 4 (halte Mechelseplein, Nationale Bank of Arenberg), 2, 15 (halte Meir) en 1, 10 (halte Nationale Bank)
Bus: 13 (halte Nationale Bank)
Trein: Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuutjes wandelen via de Meir
Parkeergarage Oudaan ligt op 5 minuten wandelen.

 

Laatst aangepast: 17 juli 2023
Auteur(s):