CD Kerstmagie ten voordele van kinderoncologie

donate

 

 

 Historalia Productions nam een cd op met prachtige kerstliedjes. De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een nieuwe behandeling tegen agressieve hersenkanker bij kinderen. 

Simon de Merode, bezieler van het project en actief lid van de raad van bestuur van UZA foundation vertelt: ‘Kerstmagie heeft een hart voor kinderen. Omdat de afgelopen periode moeilijk was voor iedereen in de gezondheidszorg en voor het wetenschappelijk onderzoek, wil Historalia graag een steentje bijdragen. De winst van dit project wordt dan ook geschonken aan UZA foundation en in het bijzonder aan het onderzoek en behandeling van agressieve hersenkanker bij kinderen.’

De CD's zijn te koop in alle kastelen tijdens Kerstmagie, een prachtige show in een unieke setting.
Boek je tickets via de website van Kerstmagie.

Bekijk de opnames en voorbereidingen van de CD:

 

Over het onderzoek
Het UZA heeft een therapeutisch vaccin ontwikkeld op basis van dendritische cellen waarbij het eigen immuunsysteem wordt getraind om kankercellen te doden. Er zis bewezen dat dit vaccin, in combinatie met de gebruikelijke chemo- en radiotherapie, een meerwaarde is bij de volwassen patiënten. Momenteel loopt er een klinische studie waarbij het DC vaccin wordt toegediend aan patiëntjes. 
 
 
Het DC vaccin
Het therapeutische kankervaccin op basis van patiënt-specifieke dendritische cellen werd ontwikkeld door UZA en UAntwerpen (Universiteit Antwerpen), onder leiding van prof. Berneman en prof. Anguille. Het vaccin is inmiddels succesvol ingezet bij meer dan 150 kankerpatiënten tijdens klinische studies bij volwassenen met acute myeloïde leukemie (AML), longvlieskanker, uitgezaaide borstkanker en hersenkanker. Bij de groepen van volwassen patiënten behandeld met dit vaccin steeg de gemiddelde overlevingsduur met 60% of meer. 
Laatst aangepast: 12 oktober 2022
Auteur(s):