Fractie van een seconde

Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien.

Eén zucht en het kan voorbij zijn. Of net niet. Zoals bij Michael Ghysels. In 2017 overleefde hij een zwaar verkeersongeval. Ondanks zijn verlamming acteert hij samen met Stef Vanlee in de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. Stef werkt als spoed- en MUG-verpleegkundige.

Fractie van een seconde is een voorstelling om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen. Deze voorstelling gaat verder dan alleen het tonen van gevaren in het verkeer.

De avond wordt in goede banen geleid door ambassadeur van het project, Herman Verbruggen.

Een ticket kost €27,5 en per verkocht ticket gaat 25€ naar het onderzoek in het traumacentrum van het UZA. 

We starten de avond met een kort voorwoord van Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen. Vervolgens licht Dr. Philip Verdonck het onderzoek toe samen met Kevin en Julian, 2 van zijn ex-patiënten die een zwaar trauma overleefd hebben. Na een kort muzikaal intermezzo van Jean Bosco Safari starten we vervolgens de theatervoorstelling "Fractie van een seconde". 

Het wordt een heerlijke combinatie van muziek, humor en situaties die uit het leven gegrepen zijn. 

Het bijwonen van deze voorstelling is goed voor 2 accreditatiepunten Ethiek en economie. U zal ter plaatste uw gegevens kunnen achterlaten waarna wij u achteraf een aanwezigheidsattest bezorgen. 

Bekijk hieronder de aankondiging door Herman Verbruggen, samen met dr. Philip Verdonck en Stef Vanlee: 

Het onderzoek: Hoe vermijden we overlijden bij een zwaar trauma? 

Stef: "Jaarlijks sterven nog te veel mensen in het verkeer, of geraken zwaargewond. Sensibiliseren blijft van groot belang, het is dé sleutel tot het verminderen van verkeersongevallen. Het vergroot het bewustzijn van de risico’s en stimuleert veiliger gedrag op de weg. De mensen die dan toch in een accident zwaargewond raken, komen terecht op spoeddiensten zoals deze van het UZA". 

Dr. Philip Verdonck, traumacoördinator van het UZA: "Op dit moment is het zo dat deze patiënten die met ernstige verwondingen binnenkomen en een bloedtransfusie nodig hebben, op dezelfde generieke manier behandeld worden. Wij willen op lange termijn nagaan of meer specifieke therapie, aangepast aan het type verwonding of het type patiënt, aangewezen is. Het uiteindelijk doel van deze onderzoekslijn is het reduceren van het aantal overlijdens na een accident of trauma."

Wil je het onderzoek steunen? Klik hier.

Een bijzondere dank aan onze partners:

Laatst aangepast: 29 maart 2024
Auteur(s):