De warmste week

Ondanks het feit dat Music for life dit jaar een ander concept heeft gekozen, kun je ook dit jaar het UZA steunen. Onze onderzoeken en projecten in het ziekenhuis blijven doorlopen en kunnen jouw warme steun goed gebruiken! Wil je graag je steentje bijdragen en onze professoren en onderzoekers een hart onder de riem steken? Ontdek hier hoe je ons kunt meehelpen.

Je kunt ook dit jaar ons steunen door het organiseren van een actie. We leggen je graag uit hoe dit werkt. Zie je door alle COVID-19 maatregelen liever af van een actie? Koop dan een Goodgift cadeaubon of de Twinkeling kerst CD voor je familie en vrienden. Een leuke verrassing voor onder de kersboom.

Koop een Goodgift

UZA foundation staat geregistreerd op www.goodgift.be. Met een Goodgift schenk je een cadeaubon waarbij de ontvanger zelf kiest naar welk goed doel de donatie gaat. Wil je iemand verrassen en een standaard cadeau vervangen met een gift voor bijvoorbeeld UZA foundation? Dan is Goodgift het cadeau dat je zoekt.

Koop een Twinkelings kerst CD 

Ondersteun het wetenschappelijk onderzoek en koop een CD: ‘De Twinkelings zingen Kerstmagie’. Schenk deze aan je familie of vrienden. Je kunt hem natuurlijk ook zelf houden. 6 kinderen, de Twinkelings, werden gekozen om 10 bekende kerstliedjes te zingen. De nummers worden allemaal in een nieuw jasje gestoken én worden opgenomen in een professionele studio. De opbrengst van de verkoop van de cd gaat naar de ontwikkeling van een nieuwe behandeling tegen agressieve hersenkanker bij kinderen. De CD kun je vanaf 14 december aankopen via de online webshop.

Wil je een actie organiseren? 

Net als voorgaande jaren kun je een actie organiseren ten voordele van het UZA. Je kunt hierbij denken aan een koekenbak of de verkoop van zelfgemaakte spulletjes. Maar ook een gebeurtenis in je leven kun je in het teken zetten van je goede doel. Ben je binnenkort jarig, werd je recent mama of papa of is er een andere belangrijke gebeurtenis? Dan kun je je familie en vrienden vragen om een bijdrage te geven voor één van onze projecten of onderzoeken, in plaats van een cadeau. Zo ondersteun je een onderzoek of project dat je nauw aan het hart ligt. 

Verschil met voorgaande jaren

Het verschil met voorgaande jaren is dat je je actie niet op de website van Music for life registreert, maar rechtstreeks bij ons meldt via uzafoundation [at] uza [dot] be. Het opgehaalde bedrag van jouw actie maak je na afloop van je actie over aan UZA foundation. Dit kan eenvoudig via onze online betaalmodule of via een overschrijving. Vergeet niet de naam van je actie erbij te vermelden en voor welk onderzoek of project je bijdrage is. Wij zorgen ervoor dat je gift bij het juiste onderzoek of project terechtkomt.

Belastingvoordeel

Een groot voordeel is dat we jou een fiscaal attest kunnen geven voor het bedrag dat je overmaakt. En dit jaar heb je dan nog een extra voordeel. De overheid heeft namelijk beslist de belastingvermindering voor giften aan goede doelen dit jaar te verhogen naar 60 procent. Dat betekent dat je bij een schenking in het jaar 2020 tot 60 procent terugkrijgt op het geschonken bedrag bij je belastingaangifte. Een gift van 100 euro per jaar kost jou maar 40 euro, die overige 60 euro krijg je terug van de fiscus.

Ik steun mijn goed doel 

Een actie kun je ook registreren op 'Ik steun mijn goed doel'. Dit is een platform waarop je een actie kan registreren voor een goed doel naar keuze. Ook UZA foundation heeft zich geregistreerd op dit platform

Jij maakt het verschil

Wil jij je (net als voorgaande jaren) inspannen en onze onderzoeken steunen? E-mail je idee(ën) naar uzafoundation [at] uza [dot] be. We registreren dan je actie en denken graag met je mee over de aanpak van je actie.  Jouw inspanning telt en helpt onze gezondheidszorg vooruit. Alvast een dikke merci voor jouw steun!

Heb je vragen? Neem dan zeker contact op met ons via: uzafoundation [at] uza [dot] be en we helpen je graag op weg! 

Terugblik op 2019

De warmste week was ook in 2019 een enorm succes met veel hartverwarmende acties. Bedankt voor al jullie steun! Al jullie acties brachten maar liefst €43.000 op! Samen met jou maken we het verschil en bouwen we mee aan een steeds beter wordende gezondheidszorg. 

Laatst aangepast: 08 december 2020
Auteur(s):