Team Jean

donate


 

Elk jaar loopt Team Jean de 10 Miles. Dit jaar al voor de zevende keer. Met bijna 80 man/vrouw (tijdens de eerste editie) lopen ze voor Yannick, die enkele jaren geleden de strijd tegen leukemie verloor. “’Jean’ dat was de naam die Yannick toebedeeld kreeg door zijn vrienden. Het was dan ook een evidentie om het team de naam ‘Team Jean’ te geven”, legt Nicole (de moeder van Yannick uit).

Hoe het allemaal begon

In 2013 kreeg de levenslustige en sportieve Yannick de diagnose Myeloïde leukemie. Zijn vrienden en familie steunden Yannick. In 2013 namen ze voor de eerste keer deel aan de 10 miles. Ze zamelen hierbij geld in. Elk jaar gaat dat ingezamelde geld integraal naar het onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker aan het UZA. ‘Yannick is de allereerste keer ter plaatse gaan supporteren en genoot van elk moment. Zo mooi om te zien’, vult Nicole aan. In tussentijd lopen er jaarlijks ongeveer 80 vrienden en familieleden mee met Team Jean, voor een jaarlijks bedrag van om en bij de 10.000€.

We houden vol

‘Yannick verloor de strijd tegen deze oneerlijke ziekte, maar wij blijven volhouden. We wensen niemand dit toe. Er zijn nog steeds onvoldoende middelen om het kankeronderzoek vooruit te helpen en daarom lopen wij elk jaar mee met de 10 miles. Elke gift helpt het kankeronderzoek vooruit.’, vertelt Nicole.

Wil je, samen met Team Jean, graag het onderzoek naar immuuntherapie bij kanker ondersteunen? Dat kan! Klik hier en steun met vermelding ‘Team Jean’. Of beter nog, sluit je volgend jaar bij hen aan, en steun zo het onderzoek. Neem contact op met uzafoundation [at] uza [dot] be en we helpen je graag verder.

Laatst aangepast: 04 augustus 2021
Auteur(s):