Gust en Albert met ezels naar Compostela

Het vertrek - 2 april 2018

Op 2 april 2018 vertrokken Gust en Albert op voettocht naar Santiago de Compostela. Samen met de twee ezels, Boris en Noortje, wandelden ze van Antwerpen naar Santiago de Compostela. Ze deden deze voettocht speciaal om kankerpatiënten te steunen. 

Albert, zelf ex-kankerpatiënt, weet maar al te goed wat de impact van kanker kan zijn. Ook Gust kreeg al te maken met kanker, hij verloor zijn echtgenote aan kanker. 

Tijdens de tocht lieten de twee mannen zich sponsoren ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. De teller staat momenteel al op meer dan €8.000. 

 
 
 
 
 
 
 

De aankomst - 31 juli 2018

 
Na 121 dagen en 2.800 kilometer kwamen de twee pelgrims op dinsdag 31 juli aan in Santiago de Compostela. Ze doorstonden regen, wind en hitte, maar zijn blij met de aankomt. Ook de ezels Boris en Noortje zijn heelhuids aangekomen. Een dikke proficiat voor deze unieke prestatie! Op maandag 13 augustus luidden de kerklokken in Oelegem. Onder luid applaus kwamen de bedevaarders, samen met de ezels, aan.
 
"Deze keer was het heel zwaar", vertelt Gust. "We zijn vertrokken op 2 april. De eerste weken hebben we veel in de regen gestapt. Mijn voeten deden echt zeer in die natte schoenen. Als iemand mij toen gevraagd zou hebben of ik nog een derde keer naar Compostela wil, had ik zeker nee geantwoord. Nu zou ik het alweer in overweging durven nemen." 
 
Voor Albert was het zijn eerste voetbedevaart naar Compostela. "Dit is niet voor watjes. We stapten zo'n tien à twaalf uur per dag, om met de ezels elke dag 25 kilometer verder te geraken. Mijn gedachten gingen de hele tijd uit naar kankerpatiënten en de lijdensweg die zij afleggen." 
 
 
 
Steun jij Albert en Gust? 

De tocht naar Compostela zit er op, maar je kan de twee pelgrims nog steeds steunen via UZA foundation. Klik hier en vul in de mededeling 'Compostela Albert en Gust' in. Steunen via een overschrijving is ook mogelijk: IBAN BE69 0017 9875 6478 - BIC GEBABEBB - Mededeling: Compostela Albert en Gust.

Lees hier meer over de start van dit avontuur. 120 sympathisanten onder wie Lien Van de Kelder, actrice en meter van de UZA foundation, en prof. Zwi Berneman, diensthoofd hematologie van het UZA, wuifden hen uit. 

Lees hier meer over de aankomst van de twee pelgrims in Santiago de Compostela.

Klik hier en volg de avonturen van Gust en Albert op Facebook.

Meer weten over het kankeronderzoek aan het UZA? Lees hier meer.

Laatst aangepast: 09 september 2020
Auteur(s):