Uitreiking Grants 2024

UZA foundation ondersteunt klinisch wetenschappelijke projecten die in en met het UZA worden gerealiseerd. In 2024 zal UZA foundation 6 grants uitreiken. 5 hiervan worden mogelijk gemaakt door een nalatenschap. Danzkij deze nalatenschappen kan innovatief onderzoek worden gerealiseerd.

Bekijk hier de Grants van 2023

Antwerp 10 Miles

Samen Onklopbaar! Wat is ONKLOPBAAR!? Het is een looptraject van het UZA dat 43 patiënten met diverse aandoeningen voorbereidt op deelname aan de Antwerp 10 Miles. Steun dit project of loop zelf of als bedrijf ook met een doel en zet een actie op.

Bekijk hier

Dromen worden realiteit

Dankzij een jarenlange samenwerking tussen de familie Sijmons, Prof. Dr. Eyskens, Tine Maes en de patiëntenorganisatie BOKS vzw is het nu zover. Een droom is werkelijkheid geworden. Het pilootproject voor thuiszorg heeft de erkenning van het RIZIV ontvangen, een ware mijlpaal voor Fonds Fozzie.

Lees hier meer

Koop hier je chocolade voor Pasen en steun het onderzoek naar Parkinson!

Move for Parkinson verkoopt heerlijke Callebaut paaseieren en paasfiguurtjes om het onderzoek naar de ziekte van Parkinson aan het UZA te steunen.

Lees meer

Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.
Samen bouwen aan de toekomst

Kinderen die ongeneeslijk ziek zijn. Kankerpatiënten bij wie de behandeling niet aanslaat of bij wie de kanker telkens terugkomt. Aantastingen van de hersenen zoals bij de ziekte van Parkinson of auto-immuunziekten waarbij we symptomen proberen te verhelpen, maar de oorzaken nog onvoldoende kennen. Mensen met een zeldzame ziekte, die niet enkel hopen op een correcte diagnose, maar ook op een daadwerkelijke behandeling.

UZA foundation steunt onderzoekers die hierin het verschil kunnen maken door nieuwe behandelingen te ontwikkelen of bestaande behandelingen te verbeteren. Ook jij kan hierin een rol spelen. Jouw schenking kan een belangrijke hefboom zijn om patiënten een echte of een betere oplossing aan te bieden. Lees er meer over via onze campagnewebsite.

Recente projecten

- Maak Selectie -

Cellulaire immuuntherapie

1 op 3 Belgen krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Immuuntherapie kan een belangrijke aanvullende behandeling zijn om de levensverwachting bij bepaalde kankers te verhogen.
Lees meer
- Maak Selectie -

Celtherapie tegen MS

MS treft in België jaarlijks zo’n 450 volwassenen tussen 20 en 50 jaar. Cellulaire immuuntherapie kan een doorbraak betekenen in de behandeling van deze ziekte. In 2017 startte het UZA in wereldprimeur een eerste klinische studie van deze nieuwe therapie op.
Lees meer
- Maak Selectie -

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten van kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënten.
Lees meer
Hoe kan ik steunen?

Elke gift is belangrijk. Steunen kan heel makkelijk door online te schenken (IBAN BE69 0017 9875 6478 / BIC GEBABEBB),

door de UZA foundation op te nemen in je testament, door een specifiek project te steunen of door je eigen fonds op te richten.

Lees verder

Wil je op de hoogte blijven van het onderzoek aan het UZA? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons

UZA foundation team - van links naar rechts: 
Emma Staut, Axelle Staes, Sofie Loos, Valerie Rigaumont en Ann Verbeeck 

IBAN BE69 0017 9875 6478 / BIC GEBABEBB

Tel: +32 3 821 41 97

GSM: +32 498 07 71 20

Mail: uzafoundation [at] uza [dot] be

Adres: Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem 

Volg ons op Facebook

Laatste nieuws