Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Een actie onder de UZA foundation, dat kan!

Wil je graag een bestaand project, een specifieke dienst of een onderzoek dat jou nauw aan het hart ligt steunen? Dat kan door een actie te organiseren. UZA foundation helpt je graag! We helpen je je actie aan te kondigen via online en offline kanalen, verzamelen het ingezamelde geld en zorgen ervoor dat de giften bij het juiste project terechtkomen. Wil je graag een actie starten? Contacteer ons of neem een kijkje op acties.uzafoundation.be. Bekijk hier de lopende acties.

Group content
Zet zelf een actie op voor UZA foundation!
Wil je een actie opzetten voor de warmste week, voor je verjaardag of samen met je school of bedrijf? En zo geld inzamelen voor een bepaald onderzoek of project aan het UZA? Dat kan! Klik snel door en lees hoe je in actie kan schieten.
Lees meer
Group content
Eerste galadiner UZA foundation
Op dinsdag 23 april 2024 organiseren we ons allereerste galadiner op de prachtige locatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Lees meer
Group content
Kunst van het Kankeren
Steun het CAR-T onderzoek tegen kanker en sluit je aan op zondag 26 mei in de Arenberg voor een onvergetelijke avond vol muziek, inspiratie en solidariteit! Een kans om samen te komen en ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker.
Lees meer
Group content
Fractie van een seconde
Kom jij op 28 mei naar de benefietvoorstelling Fractie van een seconde? Per ticket gaat er €25 naar het onderzoek van het traumacentrum onder leiding van Dr. Philip Verdonck. Het wordt een heerlijke combinatie van muziek, humor en situaties die uit het leven gegrepen zijn.
Lees meer
Group content
Mountainbike wedstrijd tvv kankeronderzoek - editie 2024
Op zaterdag 21 september 2024 organiseert UZA foundation de vijfde editie van de mountainbikewedstrijd. Net zoals de vorige edities is de start en aankomst van de wedstrijd op het unieke domein Wolvenbos in Kapellen. Met aansluitend een gezellig samenzijn met een frisse pint en lekker eten!
Lees meer
Group content
Muziektherapie
Muziektherapie op de neonatale intensieve zorg is een bewezen effectieve interventie voor ouders en hun te vroeg geboren baby's. Door de muziek op het kindje en/of ouder af te stemmen, wordt een moment gecreëerd van voorspelbaarheid en veiligheid. Dit heeft vermindering van spanning en stress, het verbeteren van de hechting en stabilisatie van de lichaamswaarden tot gevolg. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor groei en herstel.
Lees meer
Group content
Internationale Epilepsiedag
Op 13 februari is het internationale epilepsiedag. Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen en treft ongeveer 1 op 150 mensen. Binnen het UZA doen we actief onderzoek naar genetische vormen van epilepsie.
Lees meer
Group content
Kerstconcert scopo2650
Op vrijdag 16 december organiseert Scopo2650 een kerstconcert ten voordele van het golfproject voor (ex-)kankerpatiënten! Het ORFEO Kamer Orkest onder leiding van Rik Ghesquère zal samen met solisten Jolien De Gendt (sopraan) en Noa Vanden Broucke (sopraan) jullie oren verwennen. Ook het jeugdkoor van de Muziekacademie van Edegem is van de partij. Julian De Backer treedt op als presentator.
Lees meer
Group content
Loopwedstrijden voor UZA foundation
Loop jij, je club of je bedrijf binnenkort een loopwedstrijd mee? En wil je graag €250 (held) of €1000 (superheld) inzamelen voor een onderzoek aan het UZA?
Lees meer
Group content
Antwerpse Handjes
Om het baanbrekende kankeronderzoek te ondersteunen schreef Joyce het boek ‘Een handje voor jou papa’, een eerbetoon aan de uitvinder van het Antwerpse Handje. Met dit boek steunen ze het onderzoek naar hersenkanker bij kinderen.
Lees meer
Group content
Naar een transfusieloze behandeling van leukemie
Elke patiënt verkiest om behandeld te worden op een manier waarop hij of zij zo weinig mogelijk last heeft van neveneffecten en waarbij de minst ingrijpende methoden gebruikt worden, vooral als de ziekte zelf al moeilijk te verdragen is. De therapeutische aanpak “apoptose” (kankercellen stimuleren om zichzelf te doden) zou een optimaal antwoord kunnen zijn op de wensen en verwachtingen van de patiënt en het medisch personeel. Deze veelbelovende aanpak verdient onze aandacht en tijdig onderzoek.
Lees meer
Group content
Rond rond Essen
Kom op 4 mei mee fietsen in Essen en beweeg mee tegen kanker! Buurtcafé De Gaffel in Essen-Horendonk wordt omgetoverd tot start- en aankomstplaats van een sportieve dag in Essen. Je kan zowel fietsen en wandelen. Er is voor ieder wat wils.
Lees meer
Group content
Move for Parkinson
Prof. Cras en zijn team ontvingen op 6 november 2019 een cheque van Move for Parkinson. Zij schonken maar liefst € 55.000,- voor het onderzoek naar Parkinson.
Lees meer
Group content
CD Kerstmagie ten voordele van kinderoncologie
Historalia Productions nam een cd op met prachtige kerstliedjes. De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een nieuwe behandeling tegen agressieve hersenkanker bij kinderen.
Lees meer