Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Een actie onder de UZA foundation, dat kan!

Wil je graag een bestaand project, een specifieke dienst of een onderzoek dat jou nauw aan het hart ligt steunen? Dat kan door een actie te organiseren. UZA foundation helpt je graag! We helpen je je actie aan te kondigen via online en offline kanalen, verzamelen het ingezamelde geld en zorgen ervoor dat de giften bij het juiste project terechtkomen. Wil je graag een actie starten? Contacteer ons. Bekijk hier de lopende acties.

Group content
Tournée Généreuse
Schrijf je nu in voor Tournée Généreuse en ontvang gratis juridische advies. Het opmaken van een testament geeft veel mensen een gerust gevoel. Je weet immers dat je alles op orde hebt en je wensen, ook na overlijden, volledig worden nageleefd. Door het opmaken van een testament zorg je daarnaast dat je vermogen maximaal wordt gebruikt en je niet onnodig veel erfbelasting betaald. Om je vragen te beantwoorden en hulp te bieden bij het opmaken van een testament, is daarom de komende maanden Tournée Généreuse georganiseerd door Testament.be.
Lees meer
Group content
Helden zorgen voor Helden
Binnen deze campagne staat immuuntherapie centraal. Ontdek hoe we deze therapie zo snel mogelijk naar de patiënt willen brengen en kankerpatiënten nieuwe perspectieven aanbieden. Word jij ook onze held?
Lees meer
Group content
Mountainbike wedstrijd tvv kankeronderzoek - editie 2021
Op zondag 12 september 2021 gaan we voor de tweede keer de sportieve uitdaging aan en organiseren we een nieuwe editie van de mountainbike wedstrijd op het legendarische domein Wolvenbos. We fietsen ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. Omwille van de coronacrisis werd de editie van 2020 uitgesteld naar 2021.
Lees meer
Group content
Naar een transfusieloze behandeling van leukemie
Elke patiënt verkiest om behandeld te worden op een manier waarop hij of zij zo weinig mogelijk last heeft van neveneffecten en waarbij de minst ingrijpende methoden gebruikt worden, vooral als de ziekte zelf al moeilijk te verdragen is. De therapeutische aanpak “apoptose” (kankercellen stimuleren om zichzelf te doden) zou een optimaal antwoord kunnen zijn op de wensen en verwachtingen van de patiënt en het medisch personeel. Deze veelbelovende aanpak verdient onze aandacht en tijdig onderzoek.
Lees meer
Group content
De warmste week
Elk jaar registreren we UZA foundation als goed doel bij 'Music For Life'.
Lees meer
Group content
Move for Parkinson
Prof. Cras en zijn team ontvingen op 6 november 2019 een cheque van Move for Parkinson. Zij schonken maar liefst € 55.000,- voor het onderzoek naar Parkinson.
Lees meer
Group content
Team Jean
Elk jaar loopt Team Jean de 10 Miles. Dit jaar al voor de zevende keer. Met bijna 80 man/vrouw (tijdens de eerste editie) lopen ze voor Yannick, die enkele jaren geleden de strijd tegen leukemie verloor. “’Jean’ dat was de naam die Yannick toebedeeld kreeg door zijn vrienden. Het was dan ook een evidentie om het team de naam ‘Team Jean’ te geven”, legt Nicole (de moeder van Yannick uit). Trek jij ook je sportieve schoenen aan?
Lees meer