Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Een actie onder de UZA foundation, dat kan!

Wil je graag een bestaand project, een specifieke dienst of een onderzoek dat jou nauw aan het hart ligt steunen? Dat kan door een actie te organiseren. UZA foundation helpt je graag! We helpen je je actie aan te kondigen via online en offline kanalen, verzamelen het ingezamelde geld en zorgen ervoor dat de giften bij het juiste project terechtkomen. Wil je graag een actie starten? Contacteer ons. Bekijk hier de lopende acties.

Group content
Muziektherapie
Muziektherapie op de neonatale intensieve zorg is een bewezen effectieve interventie voor ouders en hun te vroeg geboren baby's. Door de muziek op het kindje en/of ouder af te stemmen, wordt een moment gecreëerd van voorspelbaarheid en veiligheid. Dit heeft vermindering van spanning en stress, het verbeteren van de hechting en stabilisatie van de lichaamswaarden tot gevolg. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor groei en herstel.
Lees meer
Group content
Fietshappening Move for Parkinson - 3 juni 2023
Op zaterdag 3 juni organiseert Move for Parkinson een fietshappening in Oud-Turnhout voor jong en oud. Je kan kiezen uit 3 afstanden: 20km, 40km en 100 km. De opbrengst hiervan gaat naar het parkinsononderzoek aan het UZA.
Lees meer
Group content
Zumbathon
Op Paasmaandag 10 april 2023 gaat de Antwerpse Zumbathon door. Kom meedansen op de Groenplaats in Antwerpen van 14 tot 16 uur. Verschillende lesgevers nemen hieraan deel en zetten je graag in beweging. Het wordt een fantastisch dansfeest.
Lees meer
Group content
Internationale Epilepsiedag
Op 13 februari is het internationale epilepsiedag. Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen en treft ongeveer 1 op 150 mensen. Binnen het UZA doen we actief onderzoek naar genetische vormen van epilepsie.
Lees meer
Group content
Koop een Beerschot-beer t.v.v. het REACH-project
Voetbalclub Beerschot is gestart met de verkoop van 2 pluche beren t.v.v. het REACH project dat de effecten van luchtvervuiling meet op gezonde kinderen. Ook jij kan zo'n beer in huis halen en het project steunen.
Lees meer
Group content
Kerstconcert scopo2650
Op vrijdag 16 december organiseert Scopo2650 een kerstconcert ten voordele van het golfproject voor (ex-)kankerpatiënten! Het ORFEO Kamer Orkest onder leiding van Rik Ghesquère zal samen met solisten Jolien De Gendt (sopraan) en Noa Vanden Broucke (sopraan) jullie oren verwennen. Ook het jeugdkoor van de Muziekacademie van Edegem is van de partij. Julian De Backer treedt op als presentator.
Lees meer
Group content
Mountainbike wedstrijd tvv kankeronderzoek - editie 2023
Op zaterdag 9 september 2023 organiseert UZA foundation de vierde editie van de mountainbikewedstrijd. Net zoals de vorige edities is de start en aankomst van de wedstrijd op het unieke domein Wolvenbos in Kapellen. Met aansluitend een gezellig samenzijn met een frisse pint en lekker eten!
Lees meer
Group content
Strandrit op 11 september in De Panne
Op zondag 11 september rijden de Defenders met een Hart een strandrit voor het goede doel. Dit in het kader van DePanne4Cars. De opbrengst van de strandrit gaat naar Fonds Brein Storm van UZA foundation dat de strijd aangaat tegen chronische pijn.
Lees meer
Group content
Loopwedstrijden voor UZA foundation
Loop jij, je club of je bedrijf binnenkort een loopwedstrijd mee? En wil je graag €250 (held) of €1000 (superheld) inzamelen voor een onderzoek aan het UZA?
Lees meer
Group content
Antwerpse Handjes
Om het baanbrekende kankeronderzoek te ondersteunen schreef Joyce het boek ‘Een handje voor jou papa’, een eerbetoon aan de uitvinder van het Antwerpse Handje. Met dit boek steunen ze het onderzoek naar hersenkanker bij kinderen.
Lees meer
Group content
Naar een transfusieloze behandeling van leukemie
Elke patiënt verkiest om behandeld te worden op een manier waarop hij of zij zo weinig mogelijk last heeft van neveneffecten en waarbij de minst ingrijpende methoden gebruikt worden, vooral als de ziekte zelf al moeilijk te verdragen is. De therapeutische aanpak “apoptose” (kankercellen stimuleren om zichzelf te doden) zou een optimaal antwoord kunnen zijn op de wensen en verwachtingen van de patiënt en het medisch personeel. Deze veelbelovende aanpak verdient onze aandacht en tijdig onderzoek.
Lees meer
Group content
Move for Parkinson
Prof. Cras en zijn team ontvingen op 6 november 2019 een cheque van Move for Parkinson. Zij schonken maar liefst € 55.000,- voor het onderzoek naar Parkinson.
Lees meer
Group content
CD Kerstmagie ten voordele van kinderoncologie
Historalia Productions nam een cd op met prachtige kerstliedjes. De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een nieuwe behandeling tegen agressieve hersenkanker bij kinderen.
Lees meer
Group content
Helden zorgen voor Helden
Binnen deze campagne staat immuuntherapie centraal. Ontdek hoe we deze therapie zo snel mogelijk naar de patiënt willen brengen en kankerpatiënten nieuwe perspectieven aanbieden. Word jij ook onze held?
Lees meer
Group content
De warmste held
Jouw actie voor UZA foundation maakt jou tot onze held! Start je eigen actie op of doe dit samen met je collega’s, vrienden/familie, school of vereniging. Er zijn vele mogelijkheden. Jouw actie helpt het wetenschappelijk onderzoek vooruit!
Lees meer