Kerstconcert scopo2650

Op vrijdag 16 december organiseert Scopo2650 een kerstconcert! Het ORFEO Kamer Orkest onder leiding van Rik Ghesquère zal samen met solisten Jolien De Gendt (sopraan) en Noa Vanden Broucke (sopraan) jullie oren verwennen. Ook het jeugdkoor van de Muziekacademie van Edegem is van de partij. Julian De Backer treedt op als presentator.

Een deel van de opbrengst van dit kerstconcert gaat naar het golfproject van dienst oncologie op het UZA. Dit project maakt deel uit van beweegtrajecten die het UZA aanbiedt aan (ex)kankerpatiënten. Het doel van deze beweegtrajecten: mensen na een diagnose van kanker, tijdens en na de herstelperiode, aan het bewegen krijgen.

Golfen is een erg uitdagende mentale en technische sport, en toegankelijk voor iedereen. In 2023 wordt een cursus golfen voor de 4de maal aangeboden aan (ex-)kankerpatiënten tijdens en na de herstelperiode. Ook in 2023 willen we opnieuw onze patiënten laten golfen. De golfclub Drie Eycken, waar de patiënten worden begeleidt door middel van intensieve groep sessies is hierin onze partner en sponsor. Tijdens de vorige edities hebben we de mentale weerbaarheid bij de deelnemers onderzocht. De resultaten zijn binnenkort beschikbaar!

Wil je meer informatie over het golfproject? Neem contact op met uzafoundation [at] uza [dot] be.

Zin in een ontspannende en muzikale avond? Koop dan nog snel je kaartje voor dit kerstconcert. Een ticket kost 20 euro. Bestellen kan via www.scopo2650.be/kerstconcert/

Meer informatie over het kerstconcert vind je via www.scopo2650.be/kerstconcert.

Wil je zelf het golfproject steunen? Dat kan via www.uza.be/schenking, met mededeling ‘golfproject’.

Petra Naveau nam als patiënte deel aan de eerste editie van het golftraject. 'Ik kreeg vijf jaar geleden, totaal onverwacht, de diagnose borstkanker. Vandaag lijkt de kanker onder controle maar mijn lichaam en geest zijn nog altijd fel verzwakt. Fysiek ben ik na twintig minuten wandelen moe. Toen ik over het golftraject hoorde, was ik meteen geprikkeld: leren golfen leek me een ambitieus maar haalbaar sportief doel.'. Lees het volledige verhaal van Petra in magUZA. 

Laatst aangepast: 01 december 2022
Auteur(s):