Helden zorgen voor helden

donate

 

Immuuntherapie tegen kanker

Al 20 jaar investeert UZA in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van celtherapie en immuuntherapie. Als eerste ziekenhuis in België heeft UZA een pioniersrol gespeeld om nieuwe, experimentele celtherapie aan patiënten daadwerkelijk te kunnen aanbieden.

Immuuntherapie is een type behandeling waarbij het afweersysteem van de patiënt zelf aan het werk wordt gezet om kankercellen in het lichaam op te sporen en te vernietigen. Het team onder leiding van prof. dr. Zwi Berneman, zet zijn kennis van het immuunsysteem en van het gedrag van kankercellen in om cellulaire immuuntherapie te ontwikkelen.

Met deze campagne willen we deze immuuntherapie zo snel mogelijk naar de patiënt kunnen brengen en onze kankerpatiënten nieuwe perspectieven aanbieden.

Wie zijn onze helden?

De schenkers en partners van UZA foundation zijn helden. Jouw financiële steun aan ons wetenschap­pelijk onderzoek maakt nieuwe behandelingen met cellulaire immuuntherapie mogelijk. Jouw steun gaat rechtstreeks naar het klinisch onderzoek voor onze kankerpatiënten. Zo help jij onze patiënten, onze onderzoekers en onze geneesheren in hun dagelijkse strijd tegen kanker. Zij zijn de helden die deze immuuntherapie verder realiseren.

Word jij onze held?

Door te schenken kan je ons helpen in de dagelijkse strijd tegen kanker. Je kan doneren via de donatieknop of door te schenken op IBAN BE69 0017 9875 6478 met als mededeling “helden”.
Wil je graag wat extra doen? Organiseer dan een actie of zamel zelf geld in ter gelegenheid van een gebeurtenis.

Lees meer informatie over deze campagne op de campagne website helden.uzafoundation.be

 Webinar 17/06 "mRNA, ook een wondermiddel voor kankerbehandelingen?"

Het afweersysteem van de patiënt zelf aan het werk zetten om kankercellen in het lichaam op te sporen en te vernietigen. Dat is exact wat cellulaire immuuntherapie met mRNA doet. Het UZA is al meer dan 20 jaar pionier in dit onderzoek, en brengt deze behandelingen in klinische studies tot bij de patiënt. Ontdek hierover alles tijdens de webinar op 17/06/2021.

Bekijk het programma en schrijf je in via https://www.uza.be/webinar-immuuntherapie2021.

Benieuwd hoe immuuntherapie werkt? Bekijk onderstaand filmpje!

 

Laatst aangepast: 25 Mei 2021
Auteur(s):