Mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek: een groot succes!

Herbeleef hier de mountainbike wedstrijd 

   

Op 25 mei was het zover: de mountainbike wedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek aan het UZA. Tijdens een spannende wedstrijd tussen 26 teams van verschillende bedrijven barstte de strijd los. De strijd tegen kanker! Dankzij de grote opkomst werd er maar liefst €150.000 ingezameld. Dit bedrag gaat integraal naar het wetenschappelijke kankeronderzoek aan het UZA. Een mooie beloning voor het 10 jarig bestaan van het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA).  

Van links naar rechts: Eric Verbeeck (initiatiefnemer van deze wedstrijd) en Johnny Van der Straeten (gedelegeerd bestuurder UZA en voorzitter Raad van Bestuur UZA foundation). 

De dag en de inzet van de verschillende teams hebben ons nog meer overtuigd dat we samen de strijd kunnen aangaan. Samen maken we het wetenschappelijke onderzoek nog meer mogelijk. We zien er naar uit om volgend jaar een soortgelijk evenement te organiseren. In de tussentijd houden we je graag op de hoogte van alle acties en evenementen die nog gaan komen. Houd onze website in de gaten en schrijf je in op onze nieuwsbrief. 

De mountainbike wedstrijd

Op het legendarische domein Wolvenbos (Kapellen) werd een uniek parcours uitgestippeld, via unieke privédomeinen. 26 teams, bestaande uit 5 personen, doorkruiste de 20 kilometer door de bosrijke omgeving op een uitdagend parcours. De mountainbikers fietsten voor 85 procent over niet verharde wegen, deze vormden een mix van boswegen, smalle en moeilijkere betreedbare bospaadjes en single-tracks met los zand. Naast het sportieve aspect werd er ook gezorgd voor de nodige ontspanning. Hapjes, drankjes en een BBQ stonden klaar voor de hongerige en dorstige. De drie beste ploegen werden beloond met een zeer mooie prijs. De prijzen werden geschonken door APE NV (goud), Gands NV (zilver) en Velodome (brons). 

Wie heeft er deelgenomen? 

26 teams stonden klaar aan de start. Elk team bestond uit 5 personen. De focus van deze wedstrijd lag echt op het teamgebeuren. De tijd van de 4e persoon die finishte, telde als de officiële tijd van het team. Ontdek hier welke teams de sportieve uitdaging aangingen: 

Proficiat aan de winnaars.

Het was een nek-aan-nekrace. CORE, het onderzoeksteam van de Universiteit Antwerpen, behaalde de eerste plaats en reden het parcours op 42:15 minuten uit. Aertssen Cycling Team werd verdiend tweede met 42:18 minuten. De bronzen medaille ging naar het team Voktory (VOKA - kamer van koophandel). 

De aanleiding: UZA startte 10 jaar geleden MOCA op

Het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA) van het UZA bestaat 10 jaar. Binnen het MOCA wordt de zorg voor kankerpatiënten gecentraliseerd. Ook het kankeronderzoek staat binnen het MOCA centraal. Via het MOCA verstevigde het UZA de samenwerkingen met andere ziekenhuizen om zo de krachten te bundelen. Dankzij het kankeronderzoek aan het UZA kunnen patiënten de beste en nieuwste behandelingen ondergaan. Jij kan ons helpen om dit werk voor te zetten, zodat we samen kankerpatiënten een betere toekomst kunnen bieden. Iedere gift zorgt ervoor dat we kunnen blijven innoveren. Binnen het UZA zijn we pionier in het combineren van immuuntherapie met andere therapieën. Bij immuuntherapie wordt je eigen afweersysteem ingezet, in de strijd tegen kanker. Prof. dr. Evelien Smits staat aan de leiding van dit onderzoek en vertelt je er graag meer over. Lees hier haar verhaal.

Met dank aan onze partners

We willen graag onze parners bedanken. Zij maakten deze dag mee mogelijk. Ook danken we Move To Cure, APE NV en Gands NV. 

Met dank aan onze sponsors

Ook onze sponsors zetten we graag in de bloemetjes: Vondelmolen, BASF Antwerpen, Isabelle Verhaert, Biocartis. 

Laatst aangepast: 09 september 2020
Auteur(s):