Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Steun een project

Het UZA zet in op grensverleggend wetenschappelijk onderzoek in verschillende domeinen. Dit onderzoek is pionierswerk. We leren elke dag bij en worden daarvoor internationaal erkend. Dankzij nieuwe inzichten kunnen we onze behandelingen doeltreffender maken, onze zorg verbeteren en de levenskwaliteit van patiënten verhogen. Wat vandaag nog experimenteel is, kan morgen uitgroeien tot een behandeling die voor iedereen toegankelijk is. De UZA foundation wil deze innovaties mee mogelijk maken.

Maak ook kennis met onze afdeling waar de zorg voor kinderen en hun ouders centraal staat: het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum. Hier brengen we alle nodige specialisten samen op één plaats om de kleinste patiënten een behandeling op kindermaat te geven.

- Maak Selectie -

De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson treft niet enkel oudere patiënten. Steeds meer dertigers en veertigers overkomt de ziekte. En het aantal parkinson patiënten blijft wereldwijd toenemen. Paul Mannaerts, jong parkison patiënt, vertelt over de impact van de ziekte en zijn behandeling. Prof. Crosiers, dienst neurologie, geeft meer uitleg over de noodzaak van een tijdige diagnose en het vooruitstrevende onderzoek naar de zogenaamde bio-markers.
Lees meer
- Maak Selectie -

Vaccin tegen kanker

Eén op drie Belgen krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Immuuntherapie kan een belangrijke aanvullende behandeling zijn om de levensverwachting bij bepaalde kankers te verhogen.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Celtherapie tegen MS

MS treft in België jaarlijks zo’n 450 volwassenen tussen de 20 en 50 jaar. Cellulaire immuuntherapie kan een doorbraak betekenen in de behandeling van deze ziekte. In 2017 startte het UZA in wereldprimeur een eerste klinische studie van deze nieuwe therapie op.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten van kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënten.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Hartzwakte bij kankerpatiënten

Het tijdig detecteren van hartzwakte tijdens een kankerbehandeling is essentieel. Het UZA onderzoekt nieuwe en gevoeligere detectietechnieken, aangepast aan de patiënt. Ook zijn we pionier in telemonitoring en telerevalidatie bij hartzwakte.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Zeldzame ziekten

Sommige aandoeningen zijn zo zeldzaam dat een juiste diagnose en passende behandeling soms lang op zich laat wachten. Het Centrum Medische Genetica (CMG) van het UZA doet er alles aan om hier verandering in te brengen.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Multidisciplinair pijncentrum UZA

Patiënten met chronische pijn kunnen in het UZA terecht in het pijncentrum. Een afdeling waar verschillende specialisten multidisciplinair samenwerken. Patiënten met alle vormen van acute en chronische pijn kunnen, dankzij dit pijncentrum, rekenen op de meest innovatieve behandelingen.
Lees meer
- Maak Selectie -

Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA)

In het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA) krijgen kankerpatiënten een behandeling op maat. Wie met kanker te maken krijgt, heeft niet enkel nood aan medische zorgen, maar ook sociale en psychologische ondersteuning is ontzettend belangrijk in de strijd tegen kanker. Het MOCA bundelt al deze soorten van dienstverlening en biedt kankerpatiënten een totaalpakket van zorg aan.
Lees meer
- Maak Selectie -

Kinderintensieve zorgen

Wil jij dat kritisch zieke kinderen in een healing environment kunnen herstellen? En dat beademing bij kinderen zo min mogelijk effect heeft na hun opname op Intensieve Zorg (INZO)? Ontdek hier het project van prof. dr. Philippe Jorens en het onderzoek van dr. Tom Schepens.
Lees meer
- Maak Selectie -

Complexe pancreaschirurgie

Het UZA is één van de referentiecentra voor pancreaschirurgie in België. We focussen ons binnen het pancreasonderzoek op de functie van de pancreas en de gevolgen die patiënten hiervan na een ingreep ervaren.
Lees meer
- Maak Selectie -

Bronchopulmonale dysplasie (BPD)

Bronchopulmonale dysplasie (BPD) is een longaandoening die vooral voorkomt bij (extreem) prematuur geboren kinderen. Ontdek hoe we verdere longschade bij prematuur geboren kinderen met BPD kunnen vermijden. 
Lees meer
- Maak Selectie -

Hersenkanker bij kinderen (DIPG-HGG)

Stichting Semmy gaat een driejarige samenwerking aan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Samen strijden we tegen agressieve hersentumoren bij kinderen, met name de hersenstamkanker DIPG (diffuse intrinsieke ponsgliomen) en de hersenkanker HGG (hooggradige gliomen).
Lees meer