Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Steun een project

Het UZA zet in op grensverleggend wetenschappelijk onderzoek in verschillende domeinen. Dit onderzoek is pionierswerk. We leren elke dag bij en worden daarvoor internationaal erkend. Dankzij nieuwe inzichten kunnen we onze behandelingen doeltreffender maken, onze zorg verbeteren en de levenskwaliteit van patiënten verhogen. Wat vandaag nog experimenteel is, kan morgen uitgroeien tot een behandeling die voor iedereen toegankelijk is. De UZA foundation wil deze innovaties mee mogelijk maken. Ontdek hier in welke domeinen we wetenschappelijk onderzoek ondersteunen.

Maak ook kennis met onze afdeling waar de zorg voor kinderen en hun ouders centraal staat: het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum. Hier brengen we alle nodige specialisten samen op één plaats om de kleinste patiënten een behandeling op kindermaat te geven.

- Maak Selectie -

Digital Twin Development

Door het inzetten van artificiële intelligentie zullen klinische experten voor elke patiënt een ‘Digital Twin’ kunnen creëren. Zo zijn er meer doelgerichte en gepersonaliseerde behandelingen mogelijk.
Lees meer
- Maak Selectie -

Kankeronderzoek

Eén op drie Belgen krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Het wetenschappelijke onderzoek naar technologieën om kanker te bestrijden evolueert voortdurend. Niet alleen om bestaande behandelingen te verbeteren, maar ook om nieuwe therapieën te ontwikkelen.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten van kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënten.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Medische Genetica

Sommige aandoeningen zijn zo zeldzaam dat een juiste diagnose en passende behandeling soms lang op zich laten wachten. Het Centrum Medische Genetica (CMG) van het UZA doet er alles aan om hier verandering in te brengen. Het CMG verricht dagelijks onderzoek en diagnostiek naar zeldzame aandoeningen. Professor Bart Loeys, diensthoofd, geeft ons graag een kijkje in zijn werkveld.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Neurologie

Binnen de afdeling neurologie wordt er onderzoek verricht naar de diagnostiek en behandeling van de ziekten van de hersenen, de perifere zenuwen en het ruggenmerg. UZA foundation ondersteunt onderzoeken naar de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Beweegtrajecten

Bewegen is gezond. Meer nog, bewegen is essentieel ook als je gezondheid het even laat afweten. Daar zijn we binnen het UZA van overtuigd. De beweegtrajecten vormen een mooie aanvulling op de revalidatie maar zorgen er vooral voor dat beweging en sporten een duurzame gewoonte wordt. Naast de fysieke voordelen, hebben de beweegtrajecten ook een positieve impact op de mentale weerbaarheid: patiënten hebben minder last van angsten en depressieve gevoelens.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Grants UZA foundation

UZA foundation reikt elk jaar enkele grants uit. Hier kan u de gekozen projecten terugvinden.
Lees meer