Hilde en Gaston

Wandelen naar Compostela: voor kinderen met kanker. 

Hilde en Gaston trekken de wandelschoenen aan en starten een voettocht naar Compostela. Ze zijn er helemaal klaar voor en vertellen graag hun verhaal. 

Tocht Compostela : voor kinderen met kanker

Op 24 maart (na de pelgrimszegen in Mechelen) gaat onze voettocht naar Santiago de Compostela van start. Op 15 juli hopen we daar aan te komen, na een tocht van 2.500 kilometer. We doen deze voettocht met een speciale reden: aandacht vragen voor kanker en tegelijkertijd geld inzamelen om kinderen met kanker te helpen. Kanker blijft een moeilijke ziekte. En zeker kanker bij kinderen: ze krijgen heel wat zware onderzoeken en behandelingen te verwerken, terwijl ze zorgeloos zouden moeten kunnen spelen.

“Met deze tocht willen we aandacht vragen voor kanker en daarbij het onderzoek en de behandeling van kanker bij kinderen steunen ”

Dat kanker een vreselijke ziekte is, weten Hilde en Gaston als geen ander. Bij Hilde werd 5 jaar geleden borstkanker ontdekt. Na een periode van onzekerheid en medische behandelingen, is ze dit jaar officieel genezen verklaard. Omdat geld voor onderzoek vaak de grootste hindernis is om klinisch onderzoek naar kanker sneller te laten evolueren, willen zij graag een steentje bijdragen.

Tussenstops

Onze staproute gaat langs de volgende plaatsen:
Mechelen - Namen - Reims - Vézelay - Limoges - Périgueux - Saint Jean Pied de Port - Camino francés die over Pamplona en Burgos tot in Santiago de Compostela gaat. 

Wil je samen met ons het kankeronderzoek aan het UZA steunen?

De artsen, onderzoekers en zorgverleners van het UZA bundelen de krachten om behandelingen doeltreffender te maken, de zorg te verbeteren en de levenskwaliteit van patiëntjes te verhogen. Samen streven we ernaar een omgeving te bieden waarin de kinderen zich ondersteund voelen. Elke schenking, klein of groot, maakt een groot verschil.

Steunen kan heel eenvoudig

Schrijf over via overschrijving UZA foundation
IBAN BE69 0017 9875 6478 BIC GEBABEBB
Mededeling:‘Compostela Hilde en Gaston’

Schenk online via de website en vul in de mededeling ‘Compostela Hilde en Gaston’ in.
 
Bedankt voor jullie steun, 
Hilde en Gaston 
Laatst aangepast: 09 september 2020
Auteur(s):