Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Richt een fonds op!

Wil je graag zelf initiatief nemen en je engageren om, op regelmatige en duurzame basis, onderzoek te steunen dat je nauw aan het hart ligt? Dat kan door een fonds op naam op te richten.

Waarom een fonds oprichten? Je bepaalt zelf waar de middelen naartoe gaan, je krijgt de kans om het onderzoek van nabij te volgen, je garandeert de continuïteit van een onderzoek en bovendien handelt UZA foundation alle administratieve verplichtingen af.

Nog twijfels of vragen? Neem zeker contact op met ons.

Group content

Brein Storm: de strijd tegen chronische pijn

Tristan en mama Sabrine zijn de trotse oprichters van het fonds Brein Storm. Met dit fonds steunen zij niet enkel mensen die lijden aan chronische pijn. Het voornaamste doel van het fonds Brein Storm is het onderzoek naar chronische pijn bij kinderen en adolescenten ondersteunen. De reden? Lees hier het verhaal van Tristan.
Lees meer
Group content

Fonds MSA: nooit meer de verkeerde diagnose

MSA (Multipele systeematrofie) is een zeldzame ziekte. Een zo vroeg mogelijke detectie van MSA is cruciaal in de behandeling. De ziekte wordt vaak te laat of helemaal niet gediagnostiseerd. Vaak wordt ook de verkeerde diagnose gesteld. Zo ook bij JiePie, de man van Ritje Schouppe. Om MSA meer bekendheid te geven, zetten zij in 2006 een MSA patiëntenvereniging op. Via UZA foundation hebben ze nu ook een fonds opgezet. Lees hier hun verhaal.
Lees meer
Group content

Siebe Van Reusel fonds

Het Siebe Van Reusel fonds ondersteunt het onderzoek naar zeldzame botziekten, dat onder leiding staat van professor Geert Mortier. Siebe, 9 maanden oud, overleed in maart 2017 aan de gevolgen van een zeldzame botziekte.
Lees meer
Group content

Fonds Fozzie

Het Fonds Fozzie ondersteunt het onderzoek naar zeldzame ziekten en werd opgericht onder de vleugels van UZA foundation.
Lees meer
Group content

SuperStef

Op 19-jarige leeftijd kreeg Stef de diagnose acute leukemie. Acht dagen na de diagnose sterft hij. Zijn ouders richten SuperStef op ter ondersteuning van het wetenschappelijke onderzoek naar leukemie en meer specifiek naar de agressieve vorm Acute Myeloïde Leukemie (AML).
Lees meer
Group content

Fonds voor Research in Oogheelkunde (FRO)

Het Fonds voor Research in Oogheelkunde ondersteunt en stimuleert het onderzoek binnen oogheelkunde en de visuele functie. De focus van het FRO fonds is het geven van kansen en opleidingsmogelijkheden aan jonge onderzoekers. Jaarlijks reikt het fonds meerdere beurzen uit om jonge onderzoekers te ondersteunen aan Belgische instellingen.
Lees meer
Group content

The Kaushik Bhansali Fund

Kaushik Bhansali overleed in 2015 aan een ernstige hematologische aandoening. Het Kaushik Bhansali fonds ondersteunt het wetenschappelijke onderzoek en innovatieve therapieën aan de afdeling hematologie.
Lees meer