Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Richt een fonds op!

Wil je graag zelf initiatief nemen en je engageren om, op regelmatige en duurzame basis, onderzoek te steunen dat je nauw aan het hart ligt? Dat kan door een fonds op naam op te richten.

Waarom een fonds oprichten? Je bepaalt zelf waar de middelen naartoe gaan, je krijgt de kans om het onderzoek van nabij te volgen, je garandeert de continuïteit van een onderzoek en bovendien handelt UZA foundation alle administratieve verplichtingen af.

Nog twijfels of vragen? Neem zeker contact op met ons.

Group content

Fonds jij bent lief

Wij willen helpen meer onderzoek mogelijk te maken naar hersentumoren bij kinderen en zo andere families in de toekomt dit leed te besparen.
Lees meer
Group content

Fonds BE-lief

Grace werd gediagnosticeerd met multipel meyoloom, ofwel de ziekte van Kahler. Een ziekte waarvoor er nog geen genezing kan worden beloofd. Maar wél een perspectief. Daar is verder onderzoek voor nodig. En geld. Daarom is er BE-lief.
Lees meer
Group content

Fonds COVID-19

Momenteel wordt ons land getroffen door het coronavirus. De impact van deze wereldwijde pandemie is van ongeziene omvang. Het UZA is één van de referentieziekenhuizen in België. We kunnen jouw hulp gebruiken!
Lees meer
Group content

Fonds SuperNils

Het was zijn idee, om de kindjes die hij elke dag in het ziekenhuis zag, hun pijn te laten vergeten met ‘better feeling bags’ vol speelgoed en afleiding. Helaas heeft Nils Scheltjens uit Kalmthout nooit zelf cadeaus uitgedeeld: hij stierf op 11 oktober 2016. Zijn ouders lieten de wens van Nils in vervulling gaan. Ze zetten het fonds SuperNils op om patiënten met kanker te ondersteunen.
Lees meer
Group content

Fonds NKO

Dit fonds ondersteunt het wetenschappelijk en klinisch onderzoek op de afdeling neus-keel-oorziekten (NKO). Patiënten die op NKO afdeling worden behandeld, hebben uiteenlopende ziektebeelden zoals evenwichtsproblemen, slaapapneu of stem-, spraak-, slik- en andere communicatieve stoornissen. De impact hiervan op hun dagelijkse levenskwaliteit kan zeer groot zijn.
Lees meer
Group content

Fonds voor Innovatie Oogheelkunde (FIO)

Het innovatie fonds oogheelkunde ondersteunt vooruitstrevende onderzoeken op het gebied van oogheelkunde. Zo ook het onderzoek van Bert Van den Bogerd, postdoctoraal onderzoeker, die hoornvlies maakt uit zetmeel en gelatine.
Lees meer
Group content

Fonds Luisella Rossi

Paul Lammers en zijn dochters zijn de trotse oprichters van het fonds Luisella Rossi. Dit fonds heeft een grote emotionele waarde voor hen, want het werd opgericht ter nagedachtenis van Luisella Rossi (echtgenoot van Paul en liefdevolle moeder van de dochters). Het fonds Luisella Rossi steunt het onderzoek naar transplantatietechnieken.
Lees meer
Group content

Brein Storm: de strijd tegen chronische pijn

Tristan en mama Sabrine zijn de trotse oprichters van het fonds Brein Storm. Met dit fonds steunen zij niet enkel mensen die lijden aan chronische pijn. Het voornaamste doel van het fonds Brein Storm is het onderzoek naar chronische pijn bij kinderen en adolescenten ondersteunen. De reden? Lees hier het verhaal van Tristan.
Lees meer
Group content

Fonds MSA: nooit meer de verkeerde diagnose

MSA (Multipele systeematrofie) is een zeldzame ziekte. Een zo vroeg mogelijke detectie van MSA is cruciaal in de behandeling. De ziekte wordt vaak te laat of helemaal niet gediagnostiseerd. Vaak wordt ook de verkeerde diagnose gesteld. Zo ook bij JiePie, de man van Ritje Schouppe. Om MSA meer bekendheid te geven, zetten zij in 2006 een MSA patiëntenvereniging op. Via UZA foundation hebben ze nu ook een fonds opgezet. Lees hier hun verhaal.
Lees meer
Group content

Siebe Van Reusel fonds

Het Siebe Van Reusel fonds ondersteunt het onderzoek naar zeldzame botziekten, dat onder leiding staat van professor Geert Mortier. Siebe, 9 maanden oud, overleed in maart 2017 aan de gevolgen van een zeldzame botziekte.
Lees meer
Group content

Fonds Eva & Ida

Eva leed aan acute leukemie en overleed in augustus 2019. Ze was 36. Na de uitvaart besloot Eva’s familie om een fonds op te richten. De opbrengsten van het benefietconcert en van de giften na de uitvaart gaan naar de realisatie van een familiekamer op de dienst hematologie en naar wetenschappelijk onderzoek voor de behandeling van acute leukemie.
Lees meer
Group content

SuperStef

Op 19-jarige leeftijd kreeg Stef de diagnose acute leukemie. Acht dagen na de diagnose sterft hij. Zijn ouders richten SuperStef op ter ondersteuning van het wetenschappelijke onderzoek naar leukemie en meer specifiek naar de agressieve vorm Acute Myeloïde Leukemie (AML).
Lees meer
Group content

Fonds Vinzkids

Vinz had de ziekte van Zellweger. Na 20 maanden hebben zijn ouders afscheid van hem moeten nemen en richtten ze het fonds Vinzkids op in zijn naam.
Lees meer
Group content

Fonds voor Research in Oogheelkunde (FRO)

Het Fonds voor Research in Oogheelkunde ondersteunt en stimuleert het onderzoek binnen oogheelkunde en de visuele functie. De focus van het FRO fonds is het geven van kansen en opleidingsmogelijkheden aan jonge onderzoekers. Jaarlijks reikt het fonds meerdere beurzen uit om jonge onderzoekers te ondersteunen aan Belgische instellingen.
Lees meer
Group content

Fonds Fozzie

Het Fonds Fozzie ondersteunt het onderzoek naar zeldzame ziekten en werd opgericht onder de vleugels van UZA foundation.
Lees meer