Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Richt een fonds op!

Wil je graag zelf initiatief nemen en je engageren om, op regelmatige en duurzame basis, onderzoek te steunen dat je nauw aan het hart ligt? Dat kan door een fonds op naam op te richten.

Waarom een fonds oprichten? Je bepaalt zelf waar de middelen naartoe gaan, je krijgt de kans om het onderzoek van nabij te volgen, je garandeert de continuïteit van een onderzoek en bovendien handelt UZA foundation alle administratieve verplichtingen af.

Nog twijfels of vragen? Neem zeker contact op met ons.

Group content

CARYA Together Fund

Op 14 februari 2024 overleed Cédric Bouckaert. Zijn collega's bij CARYA willem hem herdenken door een fonds op te richten ter ondersteuning van onderzoekers die zich bezig houden met het vinden van effectieve behandelingen voor kanker.
Lees meer
Group content

Fonds LenK

Fonds LenK werd opgericht door Koen Jordens en Liza Eekman nadat Koen zelf getroffen werd door een aneurysma en dankzij de goede zorgen in het UZA quasi volledig hersteld is. Dit fonds heeft tot doel om jonge beloftevolle artsen te ondersteunen in hun opleiding tot neurochirurg.
Lees meer
Group content

Fonds Bossierock

Fonds Bossierock werd opgericht door enkele vrienden nadat ze een goede vriend verloren hadden door complicaties die optraden tijdens een operatie aan de hersenen. Bossierock is een festival in Vorselaar waarvan de opbrengst gaat naar de afdeling neurochirurgie aan het UZA o.l.v. prof. Menovsky.
Lees meer
Group content

Fonds CARO

Met het project CARO, een acroniem voor Comfort Afleiding Relaxatie & Overleg, willen we ziekenhuisbreed werken aan een kindvriendelijke en comfortgerichte zorg voor kinderen die een medische procedure moeten ondergaan.
Lees meer
Group content

Fonds Het Gele Prinsesje

Op 14 maart 2022 verloor Hanneke de strijd tegen DIPG/hersenstamkanker. Haar familie wilt mee ten strijde gaan, voor alle andere ridders en prinsessen! Dat er in de toekomst een echte behandeling mogelijk is én dat er een kans op genezing komt…
Lees meer
Group content

Fonds Move for CAR-T

Ingrid werd gediagnosticeerd met de ziekte van Waldenström, een zeldzame aandoening van het beenmerg. Ingrid, haar partner Lies, hun kinderen Minte en Hannes en partners van de kinderen Judith en Klaas besloten eind 2022 zich ten volle in te zetten voor het inzamelen van fondsen voor het team van professor Sébastien Anguille van het UZA.
Lees meer
Group content

fONdS Lio

Lio was een perfect gezonde baby die na een acute hartspierontsteking overleed toen ze 10 dagen oud was. Ter nagedachtenis van Lio richtten haar ouders fONdS Lio op om geld in te zamelen waarmee de dienst Neonatologie een ruimte voor de ouders kan inrichten.
Lees meer
Group content

Fonds Mathijs A.C. Bel

Mathijs overleed na een hersananeurysma. Ter nagedachtenis van haar man richtte Anja Bel-Hendriks een fonds op. Het doel van dit fonds is om de overlevingskans en de levenskwaliteit van personen met een hersenaneurysma te verbeteren.
Lees meer
Group content

Fonds Kleine Tijger

Dalton was amper 3,5 jaar oud toen hij overleed. Kleine Tijger is opgericht ter nagedachtenis van Dalton en zijn strijd tegen kanker. Het fonds wil culturele activiteiten organiseren voor zwaar zieke kinderen in een veilige omgeving.
Lees meer
Group content

Fonds jij bent lief

Wij willen helpen meer onderzoek mogelijk te maken naar hersentumoren bij kinderen en zo andere families in de toekomt dit leed te besparen.
Lees meer
Group content

Fonds Luc Beaucourt

Luc Beaucourt was een urgentiearts van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Onder de vlag van V-Med opereerde hij in verschillende rampgebieden. Na zijn overlijden werd V-Med nieuw leven ingeblazen onder de naam V-Med Luc Beaucourt met als doel medische en technische hulp aanbieden aan bevolkingsgroepen in binnen- en buitenland die lijden onder natuurgeweld en oorlog.
Lees meer
Group content

Fonds SuperNils

Het was zijn idee, om de kindjes die hij elke dag in het ziekenhuis zag, hun pijn te laten vergeten met ‘better feeling bags’ vol speelgoed en afleiding. Helaas heeft Nils Scheltjens uit Kalmthout nooit zelf cadeaus uitgedeeld: hij stierf op 11 oktober 2016. Zijn ouders lieten de wens van Nils in vervulling gaan. Ze zetten het fonds SuperNils op om patiënten met kanker te ondersteunen.
Lees meer
Group content

Brein Storm: de strijd tegen chronische pijn

Tristan en mama Sabrine zijn de trotse oprichters van het fonds Brein Storm. Met dit fonds steunen zij niet enkel mensen die lijden aan chronische pijn. Het voornaamste doel van het fonds Brein Storm is het onderzoek naar chronische pijn bij kinderen en adolescenten ondersteunen. De reden? Lees hier het verhaal van Tristan.
Lees meer
Group content

Fonds Eva & Ida

Eva leed aan acute leukemie en overleed in augustus 2019. Ze was 36. Na de uitvaart besloot Eva’s familie om een fonds op te richten. De opbrengsten van het benefietconcert en van de giften na de uitvaart gaan naar de realisatie van een familiekamer op de dienst hematologie en naar wetenschappelijk onderzoek voor de behandeling van acute leukemie.
Lees meer
Group content

Fonds MSA: nooit meer de verkeerde diagnose

MSA (Multipele systeematrofie) is een zeldzame ziekte. Een zo vroeg mogelijke detectie van MSA is cruciaal in de behandeling. De ziekte wordt vaak te laat of helemaal niet gediagnostiseerd. Vaak wordt ook de verkeerde diagnose gesteld. Om MSA meer bekendheid te geven, werd fonds MSA opgericht.
Lees meer
Group content

Siebe Van Reusel fonds

Het Siebe Van Reusel fonds ondersteunt het onderzoek naar zeldzame botziekten, dat onder leiding staat van professor Geert Mortier. Siebe, 9 maanden oud, overleed in maart 2017 aan de gevolgen van een zeldzame botziekte.
Lees meer
Group content

Fonds BE-lief

Grace werd gediagnosticeerd met multipel meyoloom, ofwel de ziekte van Kahler. Een ziekte waarvoor er nog geen genezing kan worden beloofd. Maar wél een perspectief. Daar is verder onderzoek voor nodig. En geld. Daarom is er BE-lief.
Lees meer
Group content

Fonds Zorgcentrum na Seksueel Geweld

In het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) kan elk slachtoffer van seksueel geweld gratis terecht, 24 op 24 en 7 dagen op 7.
Lees meer
Group content

Fonds NKO

Dit fonds ondersteunt het wetenschappelijk en klinisch onderzoek op de afdeling neus-keel-oorziekten (NKO). Patiënten die op NKO afdeling worden behandeld, hebben uiteenlopende ziektebeelden zoals evenwichtsproblemen, slaapapneu of stem-, spraak-, slik- en andere communicatieve stoornissen. De impact hiervan op hun dagelijkse levenskwaliteit kan zeer groot zijn.
Lees meer
Group content

Fonds CARRF

Dit fonds steunt het onderzoek in zeer veel domeinen van Hart-en Vaatziekten o.l.v. prof. Hein Heidbuchel. Ook wordt er onderzoeken uitgevoerd naar hartzwakte bij kankerpatiënten. De dienst Cardiologie onderzoekt de mogelijkheden om hartzwakte steeds beter te kunenn detecteren, behandelen en op te volgen.
Lees meer
Group content

Fonds voor Innovatie Oogheelkunde (FIO)

Het innovatie fonds oogheelkunde ondersteunt vooruitstrevende onderzoeken op het gebied van oogheelkunde. Zo ook het onderzoek van Bert Van den Bogerd, postdoctoraal onderzoeker, die hoornvlies maakt uit zetmeel en gelatine.
Lees meer
Group content

Fonds voor Research in Oogheelkunde (FRO)

Het Fonds voor Research in Oogheelkunde ondersteunt en stimuleert het onderzoek binnen oogheelkunde en de visuele functie. De focus van het FRO fonds is het geven van kansen en opleidingsmogelijkheden aan jonge onderzoekers. Jaarlijks reikt het fonds meerdere beurzen uit om jonge onderzoekers te ondersteunen aan Belgische instellingen.
Lees meer
Group content

SuperStef

Op 19-jarige leeftijd kreeg Stef de diagnose acute leukemie. Acht dagen na de diagnose sterft hij. Zijn ouders richten SuperStef op ter ondersteuning van het wetenschappelijke onderzoek naar leukemie en meer specifiek naar de agressieve vorm Acute Myeloïde Leukemie (AML).
Lees meer
Group content

Fonds Fozzie

Het Fonds Fozzie ondersteunt het onderzoek naar zeldzame ziekten en werd opgericht onder de vleugels van UZA foundation.
Lees meer
Group content

Fonds Luisella Rossi

Paul Lammers en zijn dochters zijn de trotse oprichters van het fonds Luisella Rossi. Dit fonds heeft een grote emotionele waarde voor hen, want het werd opgericht ter nagedachtenis van Luisella Rossi (echtgenoot van Paul en liefdevolle moeder van de dochters). Het fonds Luisella Rossi steunt het onderzoek naar transplantatietechnieken.
Lees meer
Group content

Fonds COVID-19

Momenteel wordt ons land getroffen door het coronavirus. De impact van deze wereldwijde pandemie is van ongeziene omvang. Het UZA is één van de referentieziekenhuizen in België. We kunnen jouw hulp gebruiken!
Lees meer