Fonds jij bent lief

Idris was drie jaar toen de eerste hersentumor gevonden werd in december 2019. We kwamen terecht in het UZA en een week later werd de tumor volledig verwijderd. Met kerst kregen we het vreselijke nieuws dat het niet alleen kwaadaardig was, maar ook zeer agressief en zeldzaam, ATRT.

 

 

 

 

 

 

 

 
Chemo werd onmiddellijk gestart en dertig keer bestraling volgde in de lente. Eind juli waren de bloedwaarden van ons flink ventje hersteld na de laatste chemo en hij keek zo uit naar zijn gewone leventje weer op te starten. Hij vierde zijn vierde verjaardag diezelfde week, zo opgelucht en trots.

In augustus volgde echter de eerste MRI sinds einde therapie. We wisten dat de kans op herval binnen de eerste twee jaar hoog was, maar de resultaten waren verschrikkelijk. Vier nieuwe hersentumors, vermoedelijk meer. Idris maakte de terechte opmerking dat hij toch alles gedaan had dat de dokters gevraagd hadden, dat hij toch flink was geweest. Éénmaal bekomen van de enorme klap, was al dat hij wou weer chemo te mogen krijgen. Toen dat geen optie bleek, dat we zouden blijven zoeken naar een andere behandeling. Eind september sloegen de symptomen toe, een week later kon hij niet meer spreken, stappen bijna ook niet meer. Tijdens de volgende drie weken geraakte hij volledig verlamd, stukje voor stukje. Acht hersentumors waren er te zien op zijn laatste scan in oktober. Op zes november overleed Idris in onze armen.

Idris was een gever en hij wou zo graag dat de andere zieke kinderen in de toekomst ook konden genieten van de leuke extraatjes op de afdeling oncologie. Hij en zus bedachten samen een project waarmee ze hoopten geld in te zamelen voor onderzoek en ook leuke dingen voor de kinderen. ,,Als ik beter ben en Corona weg is’’, volgde achter al zijn plannen.

Toen hij overleed, wisten we dat we zijn liefde wilden verder verspreiden en zijn project verderzetten in zijn naam. Wij willen helpen meer onderzoek mogelijk te maken naar hersentumoren bij kinderen en zo andere families in de toekomt dit leed te besparen.

 Om geld in te zamelen voor het onderzoek, hebben de ouders van Idris een actiepagina aangemaakt. Steunen kan via deze pagina.

 

 

Laatst aangepast: 21 september 2021
Auteur(s):