Fonds Bossierock

 

Fonds Bossierock werd opgericht door enkele vrienden nadat ze een goede vriend verloren door complicaties die optraden tijdens een operatie aan de hersenen. 

" Op 27 juli 2021 stond onze wereld stil… We hadden net vernomen dat een goede vriend overleden was, een enorme leegte bleef achter. Na de eerste zware weken opperden we met enkele vrienden het idee om hem jaarlijks te herdenken en door het droeve toeval van het lot ook zijn verjaardag te vieren. Van het één kwam het ander en zo hebben we op 30 juli 2022 voor de eerste maal “Bossierock” georganiseerd, een kleinschalig event voor vrienden, familie en collega’s. Hiervoor werd vzw "BFE" opgericht. Door het succes van de eerste editie en de vraag om dit te blijven doorzetten, hebben we op 29/07/2023 de 2de editie gepland, deze editie was toegankelijk voor iedereen. Met een brede diversiteit aan bands en artiesten. een gezellig buitenterras en kidscorner voorzien van een luchtkasteel en kindergrime, was het een festival voor jong en oud. De opbrengst van ons festival gaat naar de afdeling neurochirurgue aan het UZA in Edegem, o.l.v. Prof. Tomas Menovsky. Wij zijn prof. Menovksy nog steeds dankbaar voor zijn goede zorgen voor onze vriend en zijn ouders."

Opleiding jonge artsen

Tijdens de opleiding tot neurochirurg worden jonge artsen gedurende zes jaar gevormd in de neurowetenschappen en bijhorende chirurgische technieken. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebeurt dit onder de supervisie van het diensthoofd neurochirurgie professor Tomas Menovsky, gespecialiseerd in de vasculaire neurochirurgie. De neurochirurgie evolueert continu, en hierdoor is levenslang leren en bijscholen noodzakelijk. Vooral de jonge neurochirurgen kunnen hun kennis en kunde vergroten door zich na hun specialisatie-opleiding gedurende een bepaalde periode verder te bekwamen in internationaal gerenommeerde ziekenhuizen. 

Om deze bijkomende buitenlandse ervaringen te kunnen ondernemen, is naast inzet, motivatie en gedrevenheid, ook financiële steun nodig. Om de toekomstige neurochirurgen de kans te geven zich verder te specialiseren (in onder andere de behandeling van bloedvatafwijkingen in de hersenen) tijdens buitenlandse stages is de steun van Fonds Bossierock van groot belang. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om één of meerdere kandidaten, die worden geselecteerd en voorgedragen door professor Menovsky, de komende jaren financieel te steunen op hun internationale pad om zich verder te vormen in de best mogelijke omstandigheden. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan de toekomst van beloftevolle jonge neurochirurgen, opdat zij het allerbeste van zichzelf kunnen blijven geven, vandaag en morgen.

Nieuwe editie van Bossierock in 2024 

Vorig jaar kon Bossierock een cheque van € 1.500 overhandigen voor de opleiding van jonge neurochirurgen. Ook in de zomer van 2024 zal er een nieuwe editie van Bossierock komen en dit op 27 juli! Check snel hun website voor meer info.

Meer info via https://bossierock.org.

Laatst aangepast: 11 januari 2024
Auteur(s):