Fonds SuperNils

donate

 

 

 

Het was zijn idee, om de kindjes die hij elke dag in het ziekenhuis zag, hun pijn te laten vergeten met ‘better feeling bags’ vol speelgoed en afleiding. Helaas heeft Nils Scheltjens uit Kalmthout nooit zelf cadeaus uitgedeeld: hij stierf op 11 oktober 2016. Zijn ouders lieten de wens van Nils in vervulling gaan. Ze zetten het fonds SuperNils op om patiënten met kanker te ondersteunen. 

Over fonds SuperNils

Nils is 21 jaar als hij de diagnose leukemie krijgt. Hij geneest tweemaal van leukemie. Maar als de ziekte voor derde keer terugkomt, is zijn lichaam op. Nils had nog één wens. Hij wilde kanker draaglijker maken voor al wie de ziekte na hem zou krijgen. De ouders van SuperNils organiseren daarom ieder jaar een SuperNils-dag, waarbij geschenkpakketten worden uitgedeeld aan zieke kinderen. Ook ondersteunt fonds SuperNils het wetenschappelijk onderzoek in het UZA naar leukemie.

Het UZA: pionier in immuuntherapie

Het UZA zet volop in om de strijd tegen kanker aan te gaan. Zo is het UZA pionier in immuuntherapie. Immuuntherapie is een nieuwe vorm van behandeling tegen kanker die het immuunsysteem actief maakt om kankercellen te doden. In  tegenstelling tot de standaardbehandelingen tegen kanker, zoals chemotherapie en bestraling, richt immuuntherapie zich rechtstreeks op de kankercellen. “Met immuuntherapie willen we het immuunsysteem de nodige wapens geven om de kanker te kunnen doden. Het is niet onze bedoeling om de bestaande behandeling van de baan te vegen, maar wel om de immuuntherapie aan te bieden in een gecombineerde behandeling,” legt onderzoeksprofessor Evelien Smits uit. Lees hier meer over ons onderzoek.

Wil je ook het onderzoek naar kanker ondersteunen en mensen als Nils een kans geven? Iedere gift, groot of klein, helpt ons! 

Meer info over fonds SuperNils vind je hier.

 

Elk jaar komt SuperNils weer langs om onze patiëntjes mooie verrassingen te schenken. 

Laatst aangepast: 30 april 2024
Auteur(s):