UZA foundation als begunstigde in je testament

Een testament bepaalt wat er gebeurt met jouw vermogen na overlijden. Zonder testament gaat je erfenis naar je wettelijke erfgenamen. Dit zijn bijvoorbeeld je langstlevende echtgenoot, je kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, neven en nichten. Als je geen wettelijke erfgenamen hebt, gaat je erfenis integraal naar de overheid. Een testament opmaken kan dus belangrijk zijn. Met een testament kies je zelf wat er met je opgebouwd vermogen gebeurt. Een deel kan je toebedelen aan je wettelijke erfgenamen. Je kan ook een deel aan vrienden of goede kennissen achterlaten. Ook kan je beslissen om na te laten aan een goed doel of organisatie. Als je via je testament kiest voor steun aan UZA foundation dan bepaal je zelf welk onderzoek je wenst te steunen. Wij kunnen hierin advies geven, en respecteren daarbij uiteraard volledig jouw keuze.

Weet je niet goed hoe je hieraan begint? Neem dan contact op met Ann Verbeeck, coördinator UZA foundation, via T +32 3 821 41 97 / G +32 498 07 71 20 of via e-mail: ann [dot] verbeeck [at] uza [dot] be.

Wil je meer weten over de verschillende soorten testamenten? Vraag hier de brochure 'UZA foundation in jouw testament' aan. 

- Maak Selectie -

Vera Dom steunt het onderzoek naar CAR-T celtherapie, nu en later

Lees hier haar getuigenis
- Maak Selectie -

Linda heeft UZA foundation opgenomen in haar testament

Lees hier haar getuigenis

Jouw erfenis kan mensenlevens redden

Denk je eraan op UZA foundation in je testament op te nemen? Je kan met je vragen altijd terecht bij Ann Verbeeck T +32 3 821 41 97 / G +32 498 07 71 20 of via e-mail: ann [dot] verbeeck [at] uza [dot] be. Vanaf 1 juli 2021 gelden nieuwe regels voor de erf- en schenkbelasting in Vlaanderen. Een van de belangrijke beslissingen hierbij is dat de belasting voor erfenissen aan goede doelen wordt verlaagd naar 0%. Dit is goed nieuws! Heb je UZA foundation in je testament staan, dan betekent dit dat het bedrag dat je schenkt volledig kan worden ingezet voor het project of onderzoek dat je graag steunt.

Wetenschappelijk en klinisch onderzoek is van levensbelang. Dankzij dit onderzoek leren we elke dag bij, ontwikkelen we nieuwe behandelingen en verbeteren we onze zorgprocessen. Door UZA foundation op te nemen in je testament draag je bij aan de meest innovatieve behandelingen in de gezondheidszorg en geef je onze patiënten een toekomst. 

"Wetenschappelijk onderzoek is de motor voor klinische studies en innovatie. De bijdrage van onze schenkers en onze mecenassen is fundamenteel. Dit zorgt voor de vooruitgang van ons onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde behandelingen voor onze patiënten. Jouw steun aan onze onderzoekers zorgt voor een dynamiek en verniewing die het leven van onze patiënten beter maakt. We hopen dat we op jou kunnen rekenen en samen met jou verdere stappen in de ontwikkeling van nieuwe therapieën kunnen nemen." aldus Marc Peeters, voorzitter Raad van Bestuur van UZA foundation. 

Bloemen noch kransen

Er bestaan allerlei mogelijkheden om je idealen of die van een overleden dierbare te laten voortleven. Het is je misschien al opgevallen dat in een rouwbrief steeds vaker een rekeningnummer wordt vermeld met de vraag om in plaats van bloemen of kransen een storting te doen voor een goed doel. Niet zoiets als een tijdelijk boeket, maar een laatste daad van deugdzaamheid waar misschien het verschil mee kan gemaakt worden in het leven van een ander. Heb je hierover graag meer info? Neem contact met op met Ann Verbeeck via T +32 3 821 41 97 / G +32 498 07 71 20 of via e-mail: ann [dot] verbeeck [at] uza [dot] be.

Praktische gegevens

Als je beslist UZA foundation in je testament te vermelden, dan is het belangrijk om de UZA foundation te benoemen bij de notaris met de volgende gegevens:

UZA foundation - Stichting Openbaar Nut
Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem
 

Met daarbij vermelding van het onderzoek – of de onderzoeksgroep – die je wenst te ondersteunen.
Heb je vragen of twijfels? Neem contact op met ons en we bekijken de mogelijkheden. 

 

 
 
Laatst aangepast: 05 september 2023
Auteur(s):