Steun een project

Topklinisch onderzoek, de beste zorg op maat. Van nieuwe mogelijkheden met celtherapie tot een uniek centrum voor moeders en kinderen.

Schenk online

Jouw steun is belangrijk. Investeer samen met ons en geef innovatie alle kansen.

Richt een fonds op

Wist je dat je zelf een fonds kan oprichten? Zo zamel je gestructureerd geld in voor een onderzoeksproject naar jouw keuze.

Mijn testament

Neem UZA foundation op in je testament.

Steun een project

Het UZA zet in op grensverleggend wetenschappelijk onderzoek in verschillende domeinen. Dit onderzoek is pionierswerk. We leren elke dag bij en worden daarvoor internationaal erkend. Dankzij nieuwe inzichten kunnen we onze behandelingen doeltreffender maken, onze zorg verbeteren en de levenskwaliteit van patiënten verhogen. Wat vandaag nog experimenteel is, kan morgen uitgroeien tot een behandeling die voor iedereen toegankelijk is. De UZA foundation wil deze innovaties mee mogelijk maken.

Maak ook kennis met onze afdeling waar de zorg voor kinderen en hun ouders centraal staat: het Koningin Mathilde Moeder- & kindcentrum. Hier brengen we alle nodige specialisten samen op één plaats om de kleinste patiënten een behandeling op kindermaat te geven.

- Maak Selectie -

Vaccin tegen kanker

Eén op drie Belgen krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Immuuntherapie kan een belangrijke aanvullende behandeling zijn om de levensverwachting bij bepaalde kankers te verhogen.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Celtherapie tegen MS

MS treft in België jaarlijks zo’n 450 volwassenen tussen de 20 en 50 jaar. Cellulaire immuuntherapie kan een doorbraak betekenen in de behandeling van deze ziekte. In 2017 startte het UZA in wereldprimeur een eerste klinische studie van deze nieuwe therapie op.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Celtherapie tegen blindheid

Een innovatieve behandeling met stamceltransplantatie kan het gezichtsvermogen van slechtzienden met een beschadigd hoornvlies terug verbeteren.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten van kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënten.
Ontdek meer