Draag jij UZA foundation een warm hart toe? Elke gift is welkom!

Fijn dat je UZA foundation een warm hart toedraagt. Elke bijdrage, groot of klein, helpt het wetenschappelijke onderzoek aan het UZA vooruit. We vertellen je graag welke verschillende mogelijkheden er zijn: 

  • Maandelijks schenken (je kan altijd eenvoudig opzeggen): word jij onze vriend?
  • Eenmalig schenken 
  • Schenken via je testament
  • Of steunen door het doen van een actie of het oprichten van een fonds
 

Waarom schenken aan UZA foundation

Het UZA is een universitair centrum dat vooruitstrevend is op het gebied van gezondheidszorg. Onze artsen en onderzoekers werken nauw samen om tot de nieuwste en meest innoverende behandelmethoden te komen. Onze patiënten staan hierbij centraal. Zij profiteren van een behandeling op maat voor uiteenlopende ziekten, zoals Multiple Sclerose, kanker, zeldzame ziekten, cardiologie, neurologie etc.

Altijd zicht op jouw schenking

Je hebt altijd zicht waar jouw schenking naar toe gaat. Bij UZA foundation kies jij zelf waar je gift voor wordt gebruikt. Heb je bijvoorbeeld veel affiniteit met het Koningin Mathilde Moeder – en kindcentrum of wil je graag een specifiek onderzoek steunen binnen het kankeronderzoek of op het gebied van cardiologie? Er zijn tal van mogelijkheden. Via onze 3-maandelijkse digitale nieuwsbrief en onze website blijf je altijd op de hoogte over de verschillende onderzoeken en projecten. 

Fiscaal voordeel

Schenk je op jaarbasis meer dan € 40,-? Dan krijg je het jaar, na jouw schenking, een fiscaal attest voor het totaal bedrag dat je hebt geschonken. Hiermee krijg je een belastingvoordeel voor het geschonken bedrag en word je beloond voor je steun. Zo profiteert iedereen van jouw gift!

Maandelijks schenken: word vriend van UZA foundation

Schenk maandelijks voor een verbeterde gezondheidszorg voor nu en in de toekomst. Jouw maandelijkse donatie maakt een groot verschil. Want continuïteit in financiële middelen is voor wetenschappelijk onderzoek dé sleutel tot succes. Het realiseren van wetenschappelijk onderzoek is een meerjarenplan, waarbij een doorbraak en overgaan tot een nieuwe behandeling of medicatie, vaak lang op zich laat wachten. Daarom is er voor alle onderzoeken behoefte aan jarenlange continuïteit. Wil jij hieraan bijdragen? Onze wetenschappers zijn je dankbaar. Door jouw maandelijkse steun kunnen zij zich volledig concentreren op het onderzoek. Wat zijn de voordelen van maandelijks schenken? Lees hier de ervaring van Margot, één van onze maandelijkse schenkers.

Eenmalig schenken

Elke bijdrage, groot of klein, helpt de gezondheidszorg aan het UZA vooruit. Is er een specifiek onderzoek of project dat jouw voorkeur heeft en waar je graag een schenking aan doet? Kijk dan op onze website naar de lopende onderzoeken en projecten en doe een schenking

Schenken via testament

Bij het opmaken van een testament beslis je zelf over de verdeling van je erfenis. Zo heb je ook de mogelijkheid om een deel van je erfenis na te laten aan een goed doel. Op deze manier kan je ook het wetenschappelijk onderzoek aan het UZA ondersteunen. Dit kan eenvoudig door UZA foundation op te nemen in je testament. Jij bepaalt zelf welk onderzoek of onderzoeksteam je wenst te steunen. Zo kan je een specifiek onderzoek steunen door het oprichten van een Fonds op Naam. Kijk alvast hier voor meer info over het opnemen van een goed doel in je testament.  

Organiseer een actie

Er zijn volop mogelijkheden om het wetenschappelijk onderzoek aan het UZA te ondersteunen. Organiseer je een koekenbak of een theatervoorstelling, waarbij je de opbrengst wil schenken aan een onderzoek of project naar jouw keuze? Wil je tijdens jouw verjaardag geen cadeaus maar wil je dat er geld naar de UZA foundation gaat? Of heb je de ambitie om een fonds op te richten? Kijk voor meer inspiratie op onze website bij actie of fonds

We helpen je graag verder

Wij ondersteunen je graag waar nodig. Neem contact met ons op en we bekijken samen met jou de mogelijkheden. Je kan contact met ons opnemen via: +32 3 821 41 97, +32 498 07 71 20 of via uzafoundation [at] uza [dot] be.
 
Laatst aangepast: 09 maart 2021
Auteur(s):