Exclusief galadiner

Ten voordele van het 'Digital Twin' development project van UZA foundation 

Exclusief galadiner - dinsdag 23 april 2024 - KMSKA 

Uw deelname zal pionierswerk op het UZA mogelijk maken. Door het inzetten van artificiële intelligentie zullen klinische experten voor elke patiënt een ‘Digital Twin’ creëren. Zo zijn er meer doelgerichte en gepersonaliseerde behandelingen mogelijk.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is het decor van de avond, in aanwezigheid van algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter van het KMSKA Luk Lemmens. U krijgt tijdens deze avond een inkijk in de werken van de Antwerpse kunstenaar Jef Verheyen. Nel Swerts zorgt voor een muzikaal intermezzo. 

Om de avond volledig af te maken, veilen we enkele toploten. 

Dankzij de steun van Stadim werd het KMSKA ter beschikking gesteld. 

Topchefs

U wordt niet alleen verwend door de prachtige kunstrijke omgeving, ook op culinair vlak gaan we tot het uiterste voor u. 4 topchefs toveren een overheerlijk menu op tafel. Viki Geunes (Zilte***), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Hans van Wolde (Brut172**) en Marius Bosmans (Arden*) slaan de handen in elkaar. De chefs stellen persoonlijk hun eigen creatie aan u voor.  

Uw partnership is belangrijk

Prof. dr. Marc Peeters licht u graag persoonlijk op dit eerste galadiner toe hoe het strategische 'Digital Twin' project de toekomst van de zorg voor de patiënt zal veranderen. En welke troeven het UZA zal inzetten om dit te realiseren. 

Praktisch

  • Dinsdag 23 april 2024, we starten om 19 uur, einde is voorzien om 24h. 
  • Locatie? Museum van Schone Kunsten Antwerpen. 
  • Prijs per tafel (10 personen): €10.000.
  • Om in te schrijven kunt u contact opnemen met Ann Verbeeck of rechstreeks storten op het rekeningnummer van UZA foundation (IBAN BE69 0017 9875 6478 BIC GEBABEBB), met vermelding 'Galadiner 2024'. 
  • Inschrijven voor 16/04/2024.

Contacteer

Ann Verbeeck
Coördinator UZA foundation 
ann [dot] verbeeck [at] uza [dot] be of 04 98 07 71 20

Het Data Innovation Lab 

In een complexe omgeving met een groot aantal klinische diensten en minstens evenveel verschillende ondersteunende applicaties, is centralisatie van data belangrijk om tot een eenduidig klinisch dataprofiel te komen. Dit profiel moet ook bruikbaar zijn in evenveel onderzoekscontexten.

De hoeveelheid gecollecteerde klinische data neemt steeds toe. Daar waar vroeger beperkingen waren op basis van opslagcapaciteit en rekenkracht, kunnen er nu in klinische routines steeds meer gegevens verzameld worden. Een toename aan mogelijke methodes van datacollectie (denk maar aan thuismonitoring) zorgt voor een complexer beeld van de data, waar gegevens fragmentarischer en heterogener worden opgeslagen. Binnen het Data Innovation Lab wordt ernaar gestreefd alle verschillende klinische datastromen van applicaties binnen het UZA op te vangen en te representeren in een genormaliseerd en interpreteerbaar formaat. De verwerkte data vormt zo een eenduidig profiel van de patient (als single source of truth). Op deze manier wordt de data ook toegankelijker voor onderzoeksdoeleinden.

Om deze ondersteuning aan te kunnen bieden heeft het Data Innovation Lab nood aan data engineers en data scientists om digital twins mee te ontwikkelen. Het team kan zo de nodige ondersteuning bieden aan de klinische experts. In samenwerking met hen kan afgetoetst worden wat mogelijk is met hun data en analyses uitgevoerd worden. Hierdoor kunnen de ambities van concrete projecten rond Digital Twins effectief waargemaakt worden.

Laatst aangepast: 18 april 2024
Auteur(s):