MET-behandeling

Wat is een MET-behandeling?

Tijdens een MET-behandeling wordt er gewerkt met microstroom, bestaande uit microampère. Microstroom wordt al sinds de jaren 70 toegepast in de medische wereld. Een microampère is zo’n kleine stroomstoot (1.000.000 maal kleiner dan één ampère), waardoor u bijna niets voelt tijdens de behandeling.

Microstroom richt zich op de zenuwen spieren en geeft verslapte spieren hun stevigheid terug. Ook laat het sterk aangespannen spieren weer relaxen, zonder de spieren hierbij samen te trekken. De microstroom werkt in op onze golgi-peeslichaampjes, gevoelige sensoren in spieren die spierspanning reguleren.

Tijdens de behandeling worden individuele spieren via een speciale techniek de juiste richting opgeduwd met beweegbare elektroden, waar microstroom doorheen loopt. Stoffen die een positieve bijdrage leveren aan pijnbestrijding, wondgenezing, botgroei, ontstekingsremming en doorbloeding worden door deze behandeling meer aangemaakt dan normaal. Stoffen die dit tegenwerken worden versneld afgevoerd.

De stroom mag tijdens een microcurrent behandeling nooit hoger komen dan zo’n 500-600 microampere, anders worden alle positieve effecten teniet gedaan.

Deze behandeling kan niet toegepast worden indien je een pacemaker hebt van voor 1999, bij epilepsie, onstabiel hartlijden, acute trombose en zwangerschap.

Hoe bereid je je best voor?

  • Voor de behandeling mag je eten en drinken.
  • Kies voor gemakkelijke, loszittende kledij, afhankelijk van de plaats waar de behandeling dient de gebeuren.
  • Draag geen juwelen.
  • Laat waardevolle voorwerpen thuis.
  • Gebruik geen bodylotion op de dag van de behandeling. Dit zorgt ervoor dat de elektroden niet goed kleven.
  • Je kan met de wagen komen, aangezien je zelf een voertuig mag besturen na de behandeling.
  • Je begeleider kan tijdens de behandeling niet bij jou blijven.

Wat neem je mee?

  • Iets om te lezen
  • Het telefoonnummer van je contactpersoon
  • Elektroden. De eerste maal koop je elektroden bij ons. De kostprijs is 8,50 euro. Gelieve deze de opeenvolgende keren mee te brengen. Indien je ze vergeet, zijn wij genoodzaakt om er nieuwe aan te rekenen.
 

Verloop van de behandeling?

Volg route 84 naar de afdeling B5 waar de behandeling zal plaatsvinden. Neem plaats in de wachtzaal tot de verpleegkundige je komt halen. De verpleegkundige vraagt je naam en geboortedatum en je krijgt een bed of zetel toegewezen. Electroden worden zo dicht mogelijk bij de te behandelen zone aangebracht, of zo dat er een lijn kan getrokken worden tussen de electroden die dwars door het te behandelen gebied loopt.

Mogelijke bijwerkingen

In uitzonderlijke gevallen kan je tijdelijk meer pijn ervaren. Gelieve dit steeds te melden bij de volgende behandeling. 

Na de behandeling

Na de behandeling mag je het ziekenhuis verlaten en zelf een voertuig besturen. Indien nodig maakt het secretariaat verdere afspraken.

Aankoop toestel MET-behandeling

Na drie opeenvolgende behandelingen beslis je of je het toestel gedurende 14 dagen wil proberen. Na deze proefperiode breng je het toestel terug. Maak hiervoor een telefonische afspraak. Je betaalt een waarborg van 100 euro via een overschrijving. Wanneer de betaling is toegekomen, nemen wij contact met je op van zodra er een leentoestel beschikbaar is.

Ben je na de proefperiode tevreden? Dan kan je een nieuw toestel aankopen. Je betaalt hiervoor eenmalig 85 euro en de overige 5 maanden 75 euro. In totaal betaal je dus 560 euro voor het toestel. De betalingen gebeuren via overschrijving. We sturen je de nodige documenten op.

Ben je niet tevreden na de proefperiode? Dan breng je het proeftoestel in goede staat terug. In dit geval krijg je de waarborg van 100 euro terug via een overschrijving.

Wens je na de proefbehandeling een proeftoestel, maar heb je geen hulp bij het aanbrengen van elektroden en lukt dit niet alleen? Dan kan je beroep doen op het Zorgbedrijf Antwerpen. Let op, dit kan enkel als je zelf uit regio Antwerpen komt. Je kan contact opnemen op het nummer 03 431 31 31. Kom je uit een andere regio? Dan informeer je best bij je mutualiteit welke mogelijkheden er zijn.

Laatst aangepast: 02 februari 2024
Auteur(s): Team pijncentrum