Over immunologie

Op de afdeling immunologie kan je terecht voor de diagnose en behandeling van ziekten van het afweersysteem, zoals:

Internationale erkenningen

Center of Excellence (World Allergy Organization) voor allergieën

De dienst immunologie, allergologie en reumatologie van het UZA en de Universiteit Antwerpen, en satelliet-polikliniek van het AZ Jan Palfijn Gent, is door de World Allergy Organization (WAO) erkend als Center of Excellence, en dat voor een periode van drie jaar. UZA ontvangt deze erkenning dankzij jarenlange klinische en wetenschappelijke expertise, gespecialiseerde en multidisciplinaire zorg en een prominente rol op vlak van onderwijs, onder leiding van prof. dr. Didier Ebo en prof. dr. Vito Sabato.

Meer info op worldallergy.org

Europees referentiecentrum voor mastocytose

De dienst immunologie, allergologie en reumatologie van het UZA is ook erkend als Europees referentiecentrum voor de diagnose en de behandeling van mastocytose. Als ‘Center of Excellence’ binnen het European Competence Network on Mastocytosis (ECNM) past de dienst immunologie de internationale standaarden toe op het vlak van de diagnose en behandeling van de ziekte. De erkenning garandeert de kwaliteit voor de patiënt en biedt bovendien snellere toegang tot nieuwe diagnostiek, genetische analyses en gespecialiseerde behandelingen.

Meer info op www.ecnm.net 

Referentie- en excellentiecentrum voor netelroos en angio-oedeem

Binnen het Global Allergy and Asthma European Network (Ga²LEN) is de dienst erkend als referentie- en excellentiecentrum voor de diagnose en behandeling netelroos en angio-oedeem.  

Laatst aangepast: 29 augustus 2023
Auteur(s):