Coronamaatregelen UZA: Samen houden we het veilig

Coronamaatregelen UZA: Samen houden we het veilig

FR | EN

Het UZA heeft in het kader van corona de nodige maatregelen genomen en doet er alles aan om patiënten, bezoekers en medewerkers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Op onderstaande pagina's leggen we je graag in detail uit wat je tijdens je bezoek aan het UZA kan verwachten en hoe je je kan voorbereiden. Hou er rekening mee dat de regels in het UZA kunnen verschillen van de overheidsmaatregelen. In onze ziekenhuisomgeving staat de veiligheid van mogelijk kwetsbare en verzwakte personen voorop. Lees deze informatie goed door voor je naar het UZA komt.

Ontdek hieronder welke maatregelen we nemen om jou en anderen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Ook jij kan ons helpen, want het coronavirus verslaan, dat doen we samen. Bedankt om de richtlijnen na te leven en zo jezelf en elkaar te beschermen.

Vlot en veilig door het UZA: enkele maatregelen uitgelicht

 • Je passeert altijd langs de hoofdingang.
   
 • Een mondmasker is aanbevolen voor kwetsbare patiënten, en personen met symptomen van verkoudheid of andere luchtweginfectie. Je zorgverlener kan je steeds vragen toch een mondmasker te dragen.
   
 • Kom tijdig, maar ook niet té lang (max. 15 minuten) op voorhand. Ben je te vroeg, wacht dan indien mogelijk even in je auto.
   
 • Om het UZA voor iedereen veilig te houden, geldt er een beperkt bezoekers- en begeleidersbeleid.  
   
 • Bezoek je iemand die in het UZA opgenomen is? Stel je bezoek uit als je je ziek voelt, in contact kwam met een (mogelijk) besmet persoon en/of terugkeert uit een risicogebied (afgelopen 14 dagen).
   
 • Houd steeds 1,5 meter afstand
   
 • Respecteer de handhygiëne. Was en ontsmet je handen, er is handalcohol beschikbaar. 
   

Stel je bezoek aan de spoeddienst niet uit als je spoedeisende hulp nodig hebt.

Voel je je niet goed en heb je spoedeisende hulp nodig? Aarzel niet om langs te komen. Ook als je klachten niets met COVID-19 te maken hebben, is een snelle diagnose en behandeling nodig. We hebben in het UZA alle noodzakelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de omgeving zo veilig mogelijk is voor iedereen die ons ziekenhuis bezoekt.

Algemene informatie over COVID-19

Laatst aangepast: 02 Mei 2023
Auteur(s): Team infectieziekten en ziekenhuishygiëne