Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Gefaseerde heropstart vanaf 4 mei

Gefaseerde heropstart vanaf 4 mei

FR | ENG

Sinds 4 mei zijn we terug opgestart met de gewone consultaties, opnames en ingrepen. Dit gebeurt geleidelijk en we geven hierbij voorrang aan dringende en noodzakelijke zorg. Het UZA heeft de nodige voorbereidingen genomen en doet er alles aan om de heropstart op een veilige manier te laten verlopen. Daarom nemen we extra maatregelen voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. We vragen jou om deze richtlijnen goed op te volgen, om jezelf, andere patiënten en onze medewerkers te beschermen. 

 

Vlot en veilig door het UZA: enkele maatregelen uitgelicht

 • Je komt altijd via de hoofdingang. Hier passeer je een check-in. Ontsmet je handen en neem een mondmasker.
 • Draag een mondmasker als je naar het UZA komt. Kinderen tot 12 jaar moeten geen mondmasker dragen. Dat geldt ook voor mindervalide personen die door hun beperking geen mondmasker kunnen dragen.
 • Kom tijdig, maar ook niet té lang op voorhand. 30 tot 45 minuten voor je afspraak is voldoende. Zo geraak je vlot door de check-in en kunnen we voldoende fysieke afstand garanderen.
 • Heb je een begeleider nodig? Enkel als het echt noodzakelijk is, kan je één begeleider meebrengen. Kinderen kunnen begeleid worden door één ouder. 

 

Ontdek hier alle maatregelen die het UZA neemt om jouw veiligheid en die van onze medewerkers te garanderen.

Op onderstaande pagina's leggen we je graag in detail uit wat je tijdens je bezoek aan het UZA kan verwachten en hoe je je kan voorbereiden. Lees deze informatie goed door voor je naar het UZA komt. Je vindt ook specifieke informatie voor verwijzers en helpende handen.

Stel je bezoek aan de spoeddienst niet uit als je spoedeisende hulp nodig hebt.

Voel je je niet goed en heb je spoedeisende hulp nodig? Aarzel niet om langs te komen. Ook als je klachten niets met COVID-19 te maken hebben is een snelle diagnose en behandeling nodig. We hebben in het UZA alle noodzakelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de omgeving zo veilig mogelijk is voor iedereen die ons ziekenhuis bezoekt.

Bedankt aan alle helpende handen

Meer dan ooit verbonden

Heel veel enthousiaste helpende handen hebben zich de afgelopen maanden solidair getoond om het UZA te helpen tijdens COVID-19. Duizenden mondmaskers werden genaaid, koekjes werden gebakken én een aantal externe vrijwilligers werden ingezet. Jullie engagement om ons op allerlei manieren te helpen is meer dan hartverwarmend.

Bescherm jezelf en anderen

Om jezelf en anderen te beschermen, kan je enkele slimme voorzorgsmaatregelen toepassen. Behoor je tot een risicogroep? Lees dan zeker ook de specifieke adviezen. 

Tips om jezelf en anderen te beschermen

  • Blijf zoveel mogelijk thuis, zeker als je ziek bent.
  • Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Beperk je fysieke contacten. Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn of hou voldoende afstand. Wees extra aandachtig voor risicogroepen: personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem. 
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen. 
  • Hoest en nies in een papieren zakdoek en gooi deze meteen in de vuilbak. Geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies in je elleboogplooi.
  • Begroet elkaar op een originele manier: zwaai naar elkaar of werp elkaar een knipoog toe.
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen. 
Meer tips vind je op de website van de overheid.

Specifieke adviezen en zorg voor 'gevoelige' patiënten

 

Algemene informatie over COVID-19

In onze FAQ vind je alvast een antwoord op veelgestelde vragen over het coronavirus COVID-19.

Meer informatie vind je op:

Deze informatie werd laatst aangepast op maandag 22 juni 2020 - 09:06
Auteur(s): Team infectieziekten en ziekenhuishygiëne