Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Welkom in het UZA

Welkom in het UZA

FR | EN

Het UZA heeft in het kader van corona de nodige maatregelen genomen en doet er alles aan om patiënten, bezoekers en medewerkers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Op onderstaande pagina's leggen we je graag in detail uit wat je tijdens je bezoek aan het UZA kan verwachten en hoe je je kan voorbereiden. Hou er rekening mee dat de regels in het UZA kunnen verschillen van de overheidsmaatregelen. In onze ziekenhuisomgeving staat de veiligheid van mogelijk kwetsbare en verzwakte personen voorop. Lees deze informatie goed door voor je naar het UZA komt. 

Je laten screenen op COVID-19? Dat kan in ons testpunt.

 

Vaccinatie tegen COVID-19 bij hoogrisicopatiënten tussen 6 maanden en 5 jaar

Ontdek hieronder welke maatregelen we nemen om jou en anderen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Ook jij kan ons helpen, want het coronavirus verslaan, dat doen we samen. Bedankt om de richtlijnen na te leven en zo jezelf en elkaar te beschermen.

Vlot en veilig door het UZA: enkele maatregelen uitgelicht

 • Je passeert altijd langs de hoofdingang.
   
 • Draag een mondmasker (verplicht vanaf 12 jaar en aanbevolen vanaf 6 jaar) en ontsmet regelmatig je handen. Uitzondering: personen met een handicap die door hun beperking geen mondmasker kunnen dragen.
   
 • Kom tijdig, maar ook niet té lang (max. 15 minuten) op voorhand. Ben je te vroeg, wacht dan indien mogelijk even in je auto.
   
 • Om het UZA voor iedereen veilig te houden, geldt er een beperkt bezoekers- en begeleidersbeleid.  
   
 • Stel je bezoek aan het UZA uit als je je ziek voelt, in contact kwam met een (mogelijk) besmet persoon en/of terugkeert uit een risicogebied (afgelopen 14 dagen).

Stel je bezoek aan de spoeddienst niet uit als je spoedeisende hulp nodig hebt.

Voel je je niet goed en heb je spoedeisende hulp nodig? Aarzel niet om langs te komen. Ook als je klachten niets met COVID-19 te maken hebben, is een snelle diagnose en behandeling nodig. We hebben in het UZA alle noodzakelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de omgeving zo veilig mogelijk is voor iedereen die ons ziekenhuis bezoekt.

Bedankt aan alle helpende handen

Meer dan ooit verbonden

Jullie hebben zich de afgelopen maanden enorm solidair getoond om het UZA te helpen tijdens COVID-19. Duizenden mondmaskers werden genaaid, koekjes werden gebakken én een aantal externe vrijwilligers werden ingezet. Jullie engagement om ons op allerlei manieren te helpen is meer dan hartverwarmend.

Specifieke adviezen en zorg voor 'gevoelige' patiënten

 

Algemene informatie over COVID-19

In onze FAQ vind je alvast een antwoord op veelgestelde vragen over het coronavirus COVID-19.

Meer informatie vind je op:

Laatst aangepast: 01 februari 2023
Auteur(s): Team infectieziekten en ziekenhuishygiëne