Informatiebrochures rond COVID-19

Informatiebrochures rond COVID-19

Opname in het UZA met (vermoeden van) COVID-19-infectie

Ben je in het UZA opgenomen omdat je positief testte op COVID-19 en medische zorgen nodig hebt? In deze algemene brochure vind je meer uitleg over het virus en je zorgtraject. (FR / EN / AR)

Bijkomende informatie:

Ontslag na COVID-19

Word je na COVID-19 ontslagen in het ziekenhuis, dan kan je partner, vriend(in) of familielid je ophalen aan één van de twee ophaalzones. Welke ophaalzone hangt af van de afdeling waar je verbleef. Onze zorgverleners geven je hier meer uitleg rond. 

Opname in het UZA (niet-COVID-gerelateerd)

Ben je in het UZA opgenomen? We beseffen dat in het ziekenhuis liggen een stresserende ervaring kan zijn. Des te meer met de bijkomende coronamaatregelen en beperkt sociaal contact. In deze brochure bieden we je graag enkele handvaten aan voor de emoties en gedachten die je op dit moment misschien wel ervaart

Steun en verbondenheid op afstand

Momenteel is er beperkt bezoek in het UZA mogelijk. We begrijpen dat dit erg moeilijk kan zijn als je naaste nu in het ziekenhuis ligt. Hoe ga je om met dit gemis, er niet bij kunnen zijn, niet kunnen troosten, niet samen kunnen zijn? In deze folder reiken we handvaten aan om te delen, in gedachte, om na te praten, om samen terug te blikken.

Mentaal welzijn

De coronacrisis kan heel wat emoties met zich meebrengen zoals angst, stress en somberheid. Dit zijn normale reacties op een abnormale situatie. In deze brochure lees je hoe je met deze gevoelens kan omgaan, en hoe je best zorg draagt voor jezelf en voor elkaar

Op deze pagina vind je ook meer over relaxatie en bijhorende oefeningen

Laatst aangepast: 08 maart 2023
Auteur(s):