Fonds COVID-19

donate

 

België wordt hard getroffen door het coronavirus (COVID-19). Meer dan ooit is duidelijk hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek is. UZA foundation heeft daarom in het begin van de pandemie het COVID-19 fonds opgericht. Dankzij dit fonds wordt het vooruitstrevende wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 ondersteund. Jouw ondersteuning bij dit onderzoek maakt hét verschil.

Hoe kan jij helpen? 

Dankzij jullie warme steun en giften tijdens deze pandemie, hebben we het wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 verder kunnen uitbreiden. Zo zijn er 5 onderzoeksprojecten gefinancierd die verder onderzoek verrichten rond de opsporing en behandeling van COVID-19. Omdat het virus nog steeds onder ons blijft en met golven opleeft onder de bevolking, blijft steun nodig.

De steun die we ontvangen is niet enkel financieel. Zo gaf kunstenaar Roger Pintens Jr. het UZA een bronzen kunstwerk: de ‘Corona engel’ (zie foto onderaan deze pagina). Als dank voor de inzet die het UZA personeel toont tijdens deze pandemie. Een hartverwarmend gebaar! Dit beeld is te bewonderen in de inkomhal tegenover de trappen.

Wil jij ook het COVID-19 fonds steunen met een gift? Dan ben jij onze reddende engel.
Wil je meer weten over het COVID-19 fonds? Lees hier verder. 

Laatst aangepast: 05 Mei 2021
Auteur(s):