Zeldzame ziekten

Sommige aandoeningen zijn zo zeldzaam dat een juiste diagnose en passende behandeling soms lang op zich laten wachten. Het Centrum Medische Genetica (CMG) van het UZA doet er alles aan om hier verandering in te brengen. Het CMG verricht dagelijks onderzoek en diagnostiek naar zeldzame aandoeningen. Professor Mortier, diensthoofd, geeft ons graag een kijkje in zijn werkveld.

Ontdek hier de verschillende projecten binnen het onderzoeksdomein van zeldzame ziekten: 

- Maak Selectie -

Hersenkanker bij kinderen (DIPG-HGG)

Stichting Semmy gaat een driejarige samenwerking aan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Samen strijden we tegen agressieve hersentumoren bij kinderen, met name de hersenstamkanker DIPG (diffuse intrinsieke ponsgliomen) en de hersenkanker HGG (hooggradige gliomen).
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Cardiogenetica: erfelijke aortaverwijdingen

Ieder jaar wordt 1 op de 1000 Belgen getroffen door een plotse cardiale dood. Bij 80 procent van de jonge mensen die hieraan sterft is de oorzaak genetisch. Genoeg reden om onderzoek te verrichten naar de oorzaak van deze genetische hartaandoeningen. Prof. dr. Bart Loeys en doctoraatsstudente Lotte Van Den Heuvel zijn op zoek naar de genetische context van hartfalen.
Ontdek meer
Laatst aangepast: 11 maart 2021
Auteur(s):