Kankeronderzoek

1 op 3 Belgen krijgt vandaag vroeg of laat te maken met kanker. Het wetenschappelijk onderzoek naar technologieën om kanker te bestrijden evolueert voortdurend. Niet alleen om bestaande behandelingen te verbeteren, maar ook om nieuwe therapieën te ontwikkelen.

Ontdek hier de verschillende projecten binnen het kankeronderzoek aan het UZA: 

- Maak Selectie -

Immuuntherapie tegen kanker

Het UZA ligt mee aan de basis van het onderzoek rond immuuntherapie. Hierbij onderzoeken we een nieuwe soort behandeling, waarbij het afweersysteem van de patiënten zelf ingezet wordt om kanker te bestrijden
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA)

In het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA) krijgen kankerpatiënten een behandeling op maat. Wie met kanker te maken krijgt, heeft niet enkel nood aan medische zorgen, maar ook sociale en psychologische ondersteuning is ontzettend belangrijk in de strijd tegen kanker. Het MOCA bundelt al deze soorten van dienstverlening en biedt kankerpatiënten een totaalpakket van zorg aan.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Hartzwakte bij kankerpatiënten

Het tijdig detecteren van hartzwakte tijdens een kankerbehandeling is essentieel. Het UZA onderzoekt nieuwe en gevoeligere detectietechnieken, aangepast aan de patiënt. Ook zijn we hier pionier in telemonitoring en telerevalidatie bij hartzwakte.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Complexe pancreaschirurgie en pancreaskanker

Het UZA is één van de referentiecentra voor pancreaschirurgie in België. We focussen ons binnen het pancreasonderzoek op de functie van de pancreas en de gevolgen die patiënten hiervan na een ingreep ervaren.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Hersenkanker bij kinderen

Stichting Semmy gaat een driejarige samenwerking aan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Samen strijden we tegen agressieve hersentumoren bij kinderen, met name de hersenstamkanker DIPG (diffuse intrinsieke ponsgliomen) en de hersenkanker HGG (hooggradige gliomen).
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Kinderoncologie

De behandeling van kanker bij kinderen is één van de focuspunten van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het UZA, zowel in behandeling als in het voeren van onderzoek.
Ontdek meer
Laatst aangepast: 11 maart 2021
Auteur(s):