Kankeronderzoek

1 op 3 Belgen krijgt vandaag vroeg of laat te maken met kanker. Het wetenschappelijk onderzoek naar technologieën om kanker te bestrijden evolueert voortdurend. Niet alleen om bestaande behandelingen te verbeteren, maar ook om nieuwe therapieën te ontwikkelen.

Ontdek hier de verschillende projecten binnen het kankeronderzoek aan het UZA: 

- Maak Selectie -

Cellulaire immuuntherapie

Het UZA ligt mee aan de basis van het onderzoek rond immuuntherapie. Hierbij onderzoeken we een nieuwe soort behandeling, waarbij het afweersysteem van de patiënten zelf ingezet wordt om kanker te bestrijden
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Doelgerichte kankerbehandelingen

Kankerbehandelingen zijn de laatste jaren geëvolueerd van algemene therapieën zoals chemo- en radiotherapie, naar gerichte en gepersonaliseerde therapieën voor de individuele patiënt. Door studie van de tumor en hun ecosysteem, kan men doelgericht de drijvende kracht van de tumorgroei uitschakelen.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Complexe pancreaschirurgie en pancreaskanker

Het UZA is één van de referentiecentra voor pancreaschirurgie in België. We focussen ons binnen het pancreasonderzoek op de functie van de pancreas en de gevolgen die patiënten hiervan na een ingreep ervaren.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Hersenkanker bij kinderen

Elk jaar krijgen ongeveer 20 kinderen in België en Nederland de diagnose van hooggradig glioom of ponsglioom, twee moeilijk te behandelen agressieve vormen van kanker in de hersenen en hersenstam. Om in te zetten op betere overlevingskansen voor deze patiënten, ging het UZA van start met een klinische studie met een therapeutisch vaccin tegen deze kankers.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Kinderoncologie

De behandeling van kanker bij kinderen is één van de focuspunten van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het UZA, zowel in behandeling als in het voeren van onderzoek.
Ontdek meer
Laatst aangepast: 11 maart 2024
Auteur(s):