Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Kinderen wil je graag koesteren en zo dicht mogelijk bij jou houden. Daarom willen we, binnen het UZA, de  best mogelijke zorg bieden. In 2015 werd het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum (MKC) geopend. Een ziekenhuisvleugel speciaal voor de zorg voor moeders en kinderen. Hier staat de excellente en innovatieve zorg voor kinderen en voor hun moeders centraal. Het UZA is het eerste ziekenhuis in België dat specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve neonatale zorg zo dicht bij elkaar brengt. Het Moeder- en kindcentrum wil blijven innoveren en verder groeien. Jouw gift kan onze artsen en (zorg)medewerkers helpen om dit mogelijk te maken.  

Ontdek hier de verschillende projecten binnen het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum: 

- Maak Selectie -

Bronchopulmonale dysplasie (BDP)

Bronchopulmonale dysplasie (BPD) is een longaandoening die vooral voorkomt bij (extreem) prematuur geboren kinderen. Ontdek hoe we verdere longschade bij prematuur geboren kinderen met BPD kunnen vermijden.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

REACH: Early Respiratory Effects of Air pollution on CHildren

Luchtvervuiling is een feit in onze samenleving. Onderzoek van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft aangetoond dat luchtverontreiniging een belangrijke impact kan hebben op onder meer luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten. Kinderen zijn hierbij extra kwetsbaar.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Kinderintensieve zorgen

Wil jij dat kritisch zieke kinderen in een healing environment kunnen herstellen? En dat beademing bij kinderen zo min mogelijk effect heeft na hun opname op Intensieve Zorg (INZO)? Ontdek hier het project van prof. dr. Philippe Jorens
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Hersenkanker bij kinderen

Stichting Semmy gaat een driejarige samenwerking aan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Samen strijden we tegen agressieve hersentumoren bij kinderen, met name de hersenstamkanker DIPG (diffuse intrinsieke ponsgliomen) en de hersenkanker HGG (hooggradige gliomen).
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Kinderoncologie

De behandeling van kanker bij kinderen is één van de focuspunten van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het UZA, zowel in behandeling als in het voeren van onderzoek.
Ontdek meer
- Maak Selectie -

Tria-GO 4 Kids

Bewegen en sporten is een belangrijk facet in de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot zelfzekere en gezonde volwassenen. Maar niet voor alle kinderen is bewegen en sporten even toegankelijk. Een (chronische) ziekte kan barrières opwerpen voor kinderen om de stap te zetten naar individueel sporten of aansluiten bij een sportclub. Met dit pilootproject willen wij aantonen dat een beweegtraject van 8 maanden - onder medische begeleiding en met de coaching van een sport expert – die barrières op een duurzame manier kan wegnemen.
Ontdek meer

Ontdek het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum in beelden

Laatst aangepast: 07 Mei 2024
Auteur(s):