Tria-Go 4 Kids

donate

Een triathlon voor kinderen, wat een uitdaging! 

Bewegen en sporten is een belangrijk facet in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maar niet voor alle kinderen is bewegen en sporten even toegankelijk. Een (chronische) ziekte kan barrières opwerpen voor kinderen om de stap te zetten naar individueel sporten of aansluiten bij een sportclub. Met dit uniek beweegtraject nemen we de barrières weg.

Wat is Tria-GO 4 Kids? 

Met dit pilootproject willen wij aantonen dat een beweegtraject van 9 maanden - onder medische begeleiding en met de coaching van een sport expert – de barrières om te sporten op een duurzame manier kan wegnemen.  Gelijkaardige projecten bij volwassenen die door een zware kankerbehandeling zowel fysiek als mentaal waren getroffen hebben het succes hiervan reeds aangetoond. Bij deze volwassenen is niet enkel een positieve invloed op hun genezingsproces opgemeten. Maar 60 tot 80% van deze patiënten hebben het sporten structureel in hun leven ingebouwd, en daar in vele gevallen ook hun familieleden toe gemotiveerd.

               

Wat willen we hiermee bereiken?

Een groep van 14 jongeren tussen 11 en 17 jaar, onder begeleiding van ervaren coaches, wordt getraind voor deelname aan de Kids Triathlon. Het betreft jongeren met diverse (chronische) aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes, astma, mucoviscidose, (ex)- kankerpatiëntjes in revalidatie, inflammatoire darmproblemen, obesitas,…en jongeren met een mentale beperking.

Voor de start van de trainingen in januari werden alle deelnemers medisch gescreend – waarop een aangepast en gepersonaliseerd trainingsschema werd opgemaakt. Op het einde van het traject zullen deze testen opnieuw worden uitgevoerd, zodat vooruitgang kan worden gekwantificeerd.  Hierbij zullen voor de individuele deelnemers verschillende items centraal staan, zowel het overwinnen van de negatieve effecten van een ziekte, het wegwerken van een fysieke en motorische achterstand, het verbeteren van het lichaamsgewicht,…

Tijdens het hele traject wordt voor elke deelnemer de fysieke progressie bijgehouden aan de hand van een sportdagboek. Op basis van alle gemeten parameters zal dan worden bijgestuurd indien nodig.

De trainingen zijn gestart in januari 2024 en zullen gebeuren zowel in groep als met individuele coaching. Doel hierbij is om het plezier in sport en beweging aan te wakkeren en tegelijk de jongeren een echte uitdaging (triathlon) te laten waarmaken. Dit laatste zal hun zelfbeeld en vooral ook hun zelfzekerheid verbeteren.

De reportage van de VRT kan je bekijken via deze link: De Warmste Week: Tria- GO 4 Kids (youtube.com)

Bekijk hier foto's van de trainingen:

©Frank Toussaint 

Steun één van onderstaande acties voor Tria-GO 4 Kids! 

- Maak Selectie -

10.000 hoogtemeters voor Tria-Go 4 Kids

Op 27 april legt Elias Renard een fietstocht af met 10.000 hoogtemeters, wat overeenkomt met het beklimmen van de Mount Everest! Ook jij kan hem steunen. De opbrengst gaat naar Tria-GO 4 Kids.
Steun Elias Renard
- Maak Selectie -

Atlas Power of Sports

Atlas Power of Sports is opgericht door 3 vrienden met een passie voor sport en voor kinderen. Zij zetten zich in om sport toegankelijker te maken voor alle kinderen en zetten ook hun schouders mee onder Tria-GO 4 Kids.
Steun Atlas Power of Sports
- Maak Selectie -

Business & Bikes 28 mei 2024

Pirazzo.com en 1st DVision slaan hun handen terug in elkaar voor een nieuwe editie van Business & Bikes, een fiets- en netwerkevent dat dit jaar plaatsvindt op 28 mei. Hiermee steunen ze Tria-GO 4 Kids. Doe jij ook mee?
Steun Business & Bikes
- Maak Selectie -

Sponsoractie Bo

Bo is één van de deelnemers van Tria-GO 4 Kids en verkoopt leuke buttons en truien om geld in te zamelen voor dit project.
Steun Bo
Laatst aangepast: 18 april 2024
Auteur(s):