Tria-Go 4 Kids

donate

 

 

Ben je tussen 12 en 17 jaar oud en patiënt in het UZA? Dan kan jij deelnemen aan dit unieke traject! Kom naar de infoavond op 30 november en ontvang meer uitleg over het verloop van het trahect. Inschrijven kan via Infoavond Tria-GO 4 Kids | UZA.

Een triatlon voor kinderen, wat een uitdaging!

Bewegen en sporten is een belangrijk facet in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maar niet voor alle kinderen is bewegen en sporten even toegankelijk. Een (chronische) ziekte kan barrières opwerpen voor kinderen om de stap te zetten naar individueel sporten of aansluiten bij een sportclub. Met dit uniek beweegtraject nemen we de barrières weg en gaan we samen met de Jan Vertonghen Foundation de uitdaging aan!

Jan Vertonghen helpt kinderen

Wat is Tria-GO 4 Kids? 

Met dit pilootproject willen wij aantonen dat een beweegtraject van 9 maanden - onder medische begeleiding en met de coaching van een sport expert – de barrières om te sporten op een duurzame manier kan wegnemen.  Gelijkaardige projecten bij volwassenen die door een zware kankerbehandeling zowel fysiek als mentaal waren getroffen hebben het succes hiervan reeds aangetoond. Bij deze volwassenen is niet enkel een positieve invloed op hun genezingsproces opgemeten. Maar 60 tot 80% van deze patiënten hebben het sporten structureel in hun leven ingebouwd, en daar in vele gevallen ook hun familieleden toe gemotiveerd.

Wat willen we hiermee bereiken?

Het is ons doel om een groep van minimaal 16 jongeren tussen 12 en 17 jaar, onder begeleiding van ervaren coaches, te trainen voor deelname aan de Kids Triatlon. Hierbij wordt gemikt op een groep van jongeren met diverse (chronische) aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes, astma, mucoviscidose, (ex)- kankerpatiëntjes in revalidatie, inflammatoire darmproblemen, obesitas,…en jongeren met een mentale beperking.

Voor de start van de trainingen in januari worden alle deelnemers medisch gescreend – waarop, indien nodig, een aangepast en gepersonaliseerd trainingsschema zal worden opgemaakt. Op het einde van het traject zullen deze testen opnieuw worden uitgevoerd, zodat vooruitgang kan worden gekwantificeerd.  Hierbij zullen voor de individuele deelnemers verschillende items centraal staan, zowel het overwinnen van de negatieve effecten van een ziekte, het wegwerken van een fysieke en motorische achterstand, het verbeteren van het lichaamsgewicht,…

Tijdens het hele traject wordt voor elke deelnemer de fysieke progressie bijgehouden aan de hand van een sportdagboek. Op basis van alle gemeten parameters zal dan worden bijgestuurd indien nodig.

Trainingen zullen gebeuren zowel in groep als met individuele coaching. Doel hierbij is om het plezier in sport en beweging aan te wakkeren en tegelijk hen een echte uitdaging (triatlon) te laten waarmaken. Dit laatste zal hun zelfbeeld en vooral ook hun zelfzekerheid verbeteren.

Jan Vertonghen Foundation

De Jan Vertonghen Foundation steunt dit gloednieuwe project: “We trachten met de Jan Vertonghen Foundation om zoveel mogelijk kinderen aan te zetten tot sporten, spelen en bewegen. Hierdoor was het voor ons vanzelfsprekend om het mooie project Tria-GO 4 kids, de beweegtrajecten voor kinderen aan het UZA, mee te ondersteunen.” chten orten, spelen en bewegen. Hierdoor was het voor ons vanzelfsprekend om het mooie project Tria-GO 4 kids, de beweegtrajecten voor kinderen aan het UZA, mee 

Wil jij dit project mee ondersteunen?

Geloof jij ook dat bewegen gezond is en wil jij ook deze kinderen aan het bewegen krijgen?

donate

Verander levens met ons. Jouw gift maakt het verschil!


 

De Warmste Week

Het project Tria-Go 4 kKids werd geselecteerd als goed doel voor De Warmste Week!
Registreer snel jouw actie op www.dewarmsteweek.be en draag zo jouw steentje bij! 

Meer info op Tria-GO 4 Kids | Projecten | De Warmste Week

Laatst aangepast: 09 november 2023
Auteur(s):