Bouw jij mee aan de gezondheidszorg voor morgen?

Een ontzettend mooi gebaar: iemand die het onderzoek aan het UZA steunt via zijn of haar testament. En dat niet alleen, het helpt het wetenschappelijk onderzoek aan het UZA vooruit! Eind 2018 ontving het Koningin Mathilde Moeder- kindcentrum een wat ongewone schenking. Naast een financiële ondersteuning via testament, werden er 8 bananendozen vol smurfen geschonken. Het kantoor van diensthoofd professor Stijn Verhulst zag blauw. Wat gaat hij nu met al die smurfjes doen?

Een collectie smurfen ontvangen, is geen alledaags geschenk. Maar professor Stijn Verhulst is er ontzettend blij mee. Momenteel worden de blauwe vriendjes stuk voor stuk in kaart gebracht en wordt hun waarde geschat. Prof. Stijn Verhulst: ‘Er blijken hele waardevolle smurfen in de collectie te zitten. Na inventarisatie willen we deze gaan verkopen. Tijdens Music for Life hebben we al 60 smurfentassen verkocht uit de schenking. Deze hebben we gevuld met smurfensnoep. Het was een groot succes. De opbrengst gaat volledig voor de kinderafdeling. Hiermee respecteren we de wens van de mevrouw die de schenking heeft gedaan.’

Onderzoek 

In het Koningin Mathilde Moeder- kindcentrum lopen momenteel een aantal belangrijke onderzoeksprojecten. De opbrengst van de collectie smurfen is dan ook erg welkom. Samen met andere schenkingen zorgt dit ervoor dat onderzoek mogelijk is en blijft. Zo krijgen onze patiëntjes altijd de beste en meest innoverende zorg.

Jouw steun telt

Elke schenking is belangrijk en helpt ons onderzoek vooruit. Iedereen die overweegt om het UZA via zijn/haar testament te steunen, kiest zelf waarvoor de schenking wordt ingezet. Overweeg je een (gedeelte van) je erfenis te schenken aan UZA foundation? Dan maak je samen met ons het verschil en bouw je mee aan de gezondheidszorg van morgen!

Meer informatie?

Neem een kijkje op onze pagina over ‘Mijn testament’.
Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op per e-mail (uzafoundation [at] uza [dot] be) of bel ons op +32 3 821 41 97. We staan je graag te woord.

Laatst aangepast: 20 juni 2022
Auteur(s):