Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

donate

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. In dit moderne, lichte en kleurrijke gebouw staan ouders en kinderen centraal. Alle nodige specialisten organiseren zich samen rond de patiënten, niet andersom.

Dicht bij elkaar, beter herstel

De zorg voor moeders en kinderen kunnen we niet los van elkaar zien. Ouders spelen een cruciale rol en betrekken we zoveel mogelijk bij de zorg van hun kind. Moeders, vaders en kinderen blijven zo dicht mogelijk bij elkaar.  Ze worden niet onnodig gescheiden. Dit bevordert het herstel.

Expertise verenigd

De teams van kindergeneeskunde, verloskunde, gynaecologie en neonatologie werken nauw met elkaar samen. Hun expertise kenmerkt zich onder andere in domeinen zoals longaandoeningen, zeldzame (metabole) ziekten, downsyndroom (trisomie 21), de revalidatie bij kinderkankerpatiënten en neonatale zorg van te vroeg geboren baby’s.

Alle kinderen verdienen dezelfde kansen 

Met uw hulp willen we alle kinderen in het Moeder- en kindcentrum de ondersteuning bieden die ze nodig hebben. We zetten in op herstel, revalidatie en integratie in hun leefwereld.

Ontdek alle informatie over het Moeder- en kindcentrum hier.

Steun het Moeder- en kindcentrum.