Over de dienst orthopedie

Wat is orthopedie?

Dit specialisme behandelt, zowel niet operatief als operatief, alle vormen van bot- en spierproblemen. Dit zijn de afwijkingen van het musculoskeletaal of het bewegingsstelsel. Orthopedie behandelt zowel de acute als de chronische vormen, gaande van (sport)ongevallen over afwijkingen bij kinderen tot artrose op gevorderde leeftijd.

Samenwerking met het AZ Monica

Orthopedie is een specialisme dat over het hele lichaam en alle leeftijden gaat; daarom werden er op de dienst subspecialiteiten ingevoerd. Om alle patiënten een uitstekende dienstverlening aan te bieden, hebben we een samenwerking met het AZ Monica uitgewerkt. Zo kunnen onze artsen voor iedere subspecialiteit - van bottumoren tot zeer specifieke rugafwijkingen bij kinderen en volwassenen - een grote ervaring aanbieden in een van beide ziekenhuizen.

Samenwerking tussen de verschillende afdelingen

Zeer complexe orthopedische diagnosestelling en behandeling zijn mogelijk net omdat er samenwerkingsverbanden tussen de verschillende specialiteiten zijn. Zo bestaan er commissies waarbij verschillende specialisten zich over de problematiek van een bepaalde patiënt buigen. Dit kan uitmonden in een operatie met meerdere chirurgen, ieder van een andere specialiteit. Verder is er een sterke band met de universiteit: zo kunnen we nieuwere, wetenschappelijk verantwoorde technieken toepassen.

Bekijk alle onderzoeken en behandelingen