Over de dienst orthopedie

Wat is orthopedie?

Het team orthopedie behandelt, zowel niet operatief als operatief, alle vormen van bot- en spierproblemen. Dat zijn de afwijkingen van het musculoskeletaal of het bewegingsstelsel. Orthopedie behandelt zowel de acute als de chronische vormen, gaande van (sport)ongevallen over afwijkingen bij kinderen tot artrose op gevorderde leeftijd. Elke arts binnen de dienst orthopedie heeft zijn/haar eigen specialisatie en kan u hierdoor optimaal behandelen.

Samenwerking met het AZ Monica

Orthopedie is een specialisme dat over het hele lichaam en alle leeftijden gaat; daarom werden er op de dienst subspecialiteiten ingevoerd. Om alle patiënten een uitstekende dienstverlening aan te bieden, hebben we een samenwerking met het AZ Monica uitgewerkt. Zo kunnen onze artsen voor iedere subspecialiteit - van bottumoren tot zeer specifieke rugafwijkingen bij kinderen en volwassenen - een grote ervaring aanbieden in een van beide ziekenhuizen.

Samenwerking tussen de verschillende afdelingen

Zeer complexe orthopedische diagnosestelling en behandeling zijn mogelijk net omdat er samenwerkingsverbanden tussen de verschillende specialiteiten zijn. Zo bestaan er commissies waarbij verschillende specialisten zich over de problematiek van een bepaalde patiënt buigen. Dit kan uitmonden in een operatie met meerdere chirurgen, ieder van een andere specialiteit. Verder is er een sterke band met de universiteit: zo kunnen we nieuwere, wetenschappelijk verantwoorde technieken toepassen.

Bekijk alle onderzoeken en behandelingen.

Voortdurend innoveren: sneller herstel en betere levenskwaliteit

Geneeskunde staat niet stil. Daarom blijven we voortdurend in beweging om betere, innovatieve behandelingen te ontwikkelen die voor u het verschil kunnen maken. Wetenschappelijk onderzoek speelt daarin een cruciale rol.

Orthopedic Innovation Center

Het Orthopedic Innovation Center binnen het UZA verricht onderzoek naar aandoeningen aan zowel de spieren, botten als gewrichten. Orthopedische letsels komen vaak voor, bijna iedereen heeft gedurende zijn leven wel eens een orthopedisch letsel.

Lees in onze brochure meer over hoe onze patiënten dankzij innovatieve behandelingen kans krijgen op een sneller herstel en een zo goed en lang mogelijk kwaliteitsvol leven.

Wenst u het Orthopedic Innovation Center te steunen bij zijn onderzoek? U kunt uw gift overschrijven op UZA foundation Drie Eikenstraat 655 - 2650 Edegem, IBAN: BE69 0017 9875 6478 (BIC: GEBABEBB). Of u kunt online schenken via www.uza.be/schenkingVermeld steeds 'Orthopedic Innovation Center' bij uw schenking.

Uw gift gaat rechtstreeks en voor 100% naar het onderzoek aan het Orthopedic Innovation Center. Elke gift maakt een verschil!

Lees meer over lopende studies

Laatst aangepast: 24 november 2021
Auteur(s): Team orthopedie