Overleden baby Siebe leeft voort in eigen steunfonds

Overleden baby Siebe leeft voort in eigen steunfonds

Datum: 
04/06/2018

Het benefiet voor baby Siebe Van Reusel mag dan ruim een jaar geleden zijn, de inspanningen zijn net zomin als het overleden kindje vergeten. Het organiserende comité deelde zondag vette ­cheques uit, de ouders maakten hun eigen steunfonds bekend.

Siebe Van Reusel was bijna negen maanden toen hij vorig jaar in maart overleed, drie weken voor half Noorderwijk (Herentals) zou verzamelen op een benefiet ten voordele van het getroffen gezin. Niet lang na zijn geboorte was vastgesteld dat het kind leed aan de zeldzame marmerbeenziekte. Die zorgde ervoor dat zijn lichaam overmatig bot bleef aanmaken, waardoor de zenuwen geklemd raakten. In januari 2017 onderging Siebe een zware beenmergtransplantatie. Nadat hij uit zijn coma was ontwaakt, leek zijn herstel langzaam maar zeker de goede kant op te gaan. Tot de situatie plots omsloeg en Siebe op 10 maart in het Universitair Ziekenhuis Gent overleed.

Op dat moment waren de voorbereidingen voor het benefiet zo gevorderd, dat ouders Davy en Julie het comité het signaal gaven om het toch te laten doorgaan. De opbrengst, die oorspronkelijk mee de peperdure medische producten moest bekostigen, zou naar enkele goede doelen gaan.

Voorzitter Louis Ceuppens van het benefietcomité deelde zondag een cheque van 5.000 euro uit aan de kinderafdeling van UZ Gent, waar Siebe de helft van zijn korte leventje doorbracht, en 10.000 euro aan de UZA Foundation (Universitair Ziekenhuis Antwerpen), dat wetenschappelijk onderzoek verricht naar allerlei levensbedreigende ziektes. De laatste cheque ter waarde van 18.724 euro ging naar Davy en Julie zelf, de precieze som van alle ziekenhuisrekeningen en andere medische kosten.

Siebe Van Reusel Fonds

“We willen niet dat dit initiatief na een jaar weer vergeten wordt”, zeiden Davy en Julie dankbaar. “Daarom hebben we ons eigen Siebe Van Reusel Fonds opgericht, in de schoot van de UZA Foundation. Het geld dat we daarmee inzamelen, gaat specifiek naar het onderzoek van deze zeldzame botziekte. Wij hebben zelf weet van nog één ander kind dat dezelfde marmerbeenziekte heeft. Die ouders hadden vorig jaar geld ingezameld voor het Kinderkankerfonds. Dat gezin sluit zich nu bij onze actie aan, maar wat Siebe en hun kind hebben, is geen kanker. De jaarlijkse fuif Night On Fire van de Herentalse brandweer gaat alvast naar ons fonds.”

Daarnaast had het paar ook heel heuglijk nieuws voor de aanwezigen: dochter Elise (4) en Siebe hebben er sinds vijf weken met Tobe een broertje bij. “We willen allebei dat ons leven voortgaat en we voelden ons er beiden klaar voor. Ook wilden we niet dat de leeftijdskloof tussen Elise en een nieuw broertje te groot zou worden. We zijn heel blij met ons nieuwe zoontje.”

Meer weten over het Siebe Van Reusel fonds? Klik hier. 

 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook