'Wacht niet te lang om een juiste hooroplossing te kiezen'

'Wacht niet te lang om een juiste hooroplossing te kiezen'

Datum: 
16/12/2021

Onderweg naar?

Ik ben hier voor de kick-off van het project ‘Hear Again, Work Again’. Met dat project willen prof. dr. Van Rompaey en zijn team mensen met gehoorverlies begeleiden naar de juiste hooroplossing en zo de kansen op werk vergroten.

Hoe gaat het?

Zelf ben ik heel blij dat ik de stap naar een cochleair implantaat of CI zette. Ik was mijn gehoor aan beide kanten zo goed als kwijt door een infectie en de ziekte van Ménière. Nu gaat het veel beter. Ik werk ondertussen weer, bij een bedrijf gespecialiseerd in cochleaire implantaten, en het is mijn missie om gehoorproblemen bespreekbaar te maken. Wist je dat patiënten met gehoorproblemen gemiddeld pas na zeven jaar een oplossing zoeken? Dat frustreert me zo hard, omdat ik weet hoe groot de impact op je leven en je welzijn is. Je bent vermoeider, vermijdt sociale contacten, werkt je partner op de zenuwen enzovoort. Terwijl er zo veel medische en technologische oplossingen zijn. Eén tip: als je slechter begint te horen, wacht dan niet te lang maar zoek meteen hulp! 

Meer weten over het traject dat Rob aflegde?

Bekijk meer op bit.ly/hooroplossingen. Samen met prof. dr. Vincent Van Rompaey, NKO-arts, praat hij over zijn weg naar de juiste hooroplossing en re-integratie.

 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook