Sociale/Emotionele ontwikkeling: Een interactieve infoavond voor ouders

Over hoe ontwikkeling soms wel en soms niet vanzelf gaat: infoavond voor ouders van een kind met een medische problematiek.

wo, 20/12/2023 - 19:30 tot 21:30
Gemeenschapszaal, UZA

Tijdens deze infoavond zullen we dieper ingaan op de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen: Hoe verloopt de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen? Welke mijlpalen kunnen we verwachten op verschillende leeftijden? Welke thema's zijn van belang in het leven van onze kinderen en hoe kunnen we hier als ouders op inspelen? Deze vragen komen in een interactieve voordracht aan bod.

Het delen van ervaringen, voorbeelden uit de praktijk en waardevolle inzichten uit de literatuur vormen de bouwstenen van deze infosessie. Ons doel is om een warme en ondersteunende omgeving te creëren, waar ouders van elkaar kunnen leren en samen stilstaan bij de impact van een (chronische) ziekte op het ontwikkelingsproces van hun kinderen.

Samen kunnen we een waardevolle en verrijkende ervaring creëren, waarbij we ons richten op de groei en ontwikkeling van onze kinderen, terwijl we omgaan met de uitdagingen die een medische situatie met zich meebrengt. Laten we samen leren en groeien in het ouderschap, en elkaar ondersteunen op dit pad van ontwikkeling.

We hopen u van harte te mogen verwelkomen.

Praktisch

  • 20 december 2023, van 19u30 tot 21u30
  • Locatie: Gemeenschapszaal, UZA (route 12)
  • Kostprijs: €24,40 p.p.

Sprekers

Sprekers, Ilse Verschaeren en Sarah Reynaert, zijn beide klinisch psycholoog en hebben ruime ervaring op pediatrie in het UZA. Ze hebben gewerkt met diverse problematieken, zoals kindernefro, diabetes, neurologische aandoeningen, slaapstoornissen, obesitas, chronische pijn, muco, en meer. Hun dagelijkse praktijk omvat de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren, waarbij ze de hindernissen en uitdagingen die vaak verbonden zijn met medische problemen aanpakken.

Doelgroep
Type activiteit