Pubers met een chronische ziekte: Een interactieve infoavond voor ouders

"Ik ben geen ziekte, ik heb een ziekte!" - puberteit en de uitdagingen van het leven met een chronische ziekte. Dit is het centrale thema van onze infoavond voor ouders van pubers met een chronische ziekte.

di, 07/11/2023 - 19:30 tot 21:30
Gemeenschapszaal, UZA

We begrijpen dat de impact van een chronische ziekte op het gezin en de puber zelf soms overweldigend kan zijn. Als ouders staan we voor de taak om hiermee om te gaan en onze pubers te ondersteunen in deze uitdagende periode. Hoe gaan andere ouders hiermee om? Wat zijn de beste manieren om te communiceren met onze pubers en hun unieke behoeften te begrijpen?

Tijdens de infosessie zullen we dieper ingaan op de ontwikkeling van pubers en de veranderingen die zich voordoen in hun hersenen. Dit kan ons helpen om hun gedrag beter te begrijpen en hen beter te ondersteunen tijdens deze turbulente fase.

In de puberteit worden cruciale begrippen als loslaten, grenzen stellen, ruimte geven en controle uitoefenen nog belangrijker. Maar hoe doen we dat, vooral wanneer een chronische ziekte ook nog een rol speelt?

De infosessie zal worden gevuld met een interactieve voordracht, waarbij we ervaringen delen, praktijkvoorbeelden bespreken en waardevolle inzichten uit de literatuur delen. Ons doel is om een warme en ondersteunende omgeving te creëren, waar ouders van elkaar kunnen leren en zich realiseren dat ze niet de enigen zijn die worstelen met dit thema.

Voor wie is deze avond bedoeld? Voor alle ouders van kinderen vanaf 11 jaar met een chronische ziekte. We hopen u van harte te mogen verwelkomen.

Praktisch

  • 7 november 2023, van 19u30 tot 21u30
  • Locatie: Gemeenschapszaal, UZA (route 12)
  • Kostprijs: €24,40 p.p.

Sprekers

Onze sprekers, Katrien Van Gompel en Marian De Wulf, zijn klinisch psycholoog en psychotherapeut, en hebben ruime ervaring in het werken met een diverse patiëntenpopulatie in het UZA. Ze hebben zich gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren met chronische aandoeningen, waaronder mucoviscidose, diabetes, nefrologie en pijn.
Doelgroep
Type activiteit