Infoavond over Hypospadias - 04-03-2019

Kom meer te weten over hypospadias, een aangeboren afwijking waarbij de plasbuis uitmondt aan de onderkant van de eikel, halverwege de penis of in de balzak.

ma, 04/03/2019 - 19:00 tot 21:00
UZA, Gemeenschapszaal

Beste patiënt of ouder,

Hypospadias, een van de meest voorkomende aangeboren afwijkingen aan het mannelijke geslachtsorgaan, is een aandoening waarbij de plasbuis uitmondt aan de onderkant van de eikel, halverwege de penis of in de balzak. Vaak is de voorhuid niet volledig gesloten en is er een lichte tot ernstige kromstand van de penis.

Afhankelijk van de ernst kunnen een of meerdere operaties ervoor zorgen dat deze afwijking gecorrigeerd wordt. Niet alle vormen van hypospadias moeten echter geopereerd worden.

Tijdens de infoavond in het UZA richten we ons tot ouders van hypospadiaskinderen, maar ook tot adoslescenten en volwassenen met hypospadias die al dan niet geopereerd werden. Prof. dr. Gunter De Win, adolescentie-, pediatrisch en reconstructief uroloog (UZA) en dr. Joost Baert (AZ Klina) geven heel wat informatie over de aandoening zelf, de operatie en alles wat daarbij komt kijken, en de gevolgen op langere termijn. Zij geven graag een antwoord op al uw vragen.

We hopen u van harte te mogen ontvangen!

Praktisch

  • Datum: maandag 4 maart 2019
  • Tijdstip: 19:00 - 21:00
  • Locatie: Gemeenschapszaal UZA, volg route 12.
  • Inschrijven: Schrijf u gratis in via het inschrijvingsformulier. Via dit formulier kunt u ook eventuele vragen op voorhand inzenden, ze worden in alle discretie behandeld.

Doelgroep

• ouders van kinderen met hypospadias
• adolescenten of volwassenen met de aandoening

Overige sessies

De infoavond over hypospadias wordt drie keer per jaar georganiseerd, telkens in de Gemeenschapszaal van 19 tot 21 uur.

Bekijk de overige sessies

Contact

Secretariaat urologie, tel. 03 821 35 11 of 03 821 30 47

Doelgroep
Type activiteit
Organisator