Initiatieven voor kankerpatiënten

Initiatieven voor kankerpatiënten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van de patiënt. Dit heeft een invloed op uw levenskwaliteit en welzijn. Om u tijdens en na uw behandeling te ondersteunen, biedt het UZA een aantal initiatieven aan samen met:

Activiteiten voor kankerpatiënten

Aanbod

Binnen het UZA worden onder meer de volgende activiteiten georganiseerd voor patiënten met kanker.

  • Infosessies over onderwerpen gerelateerd aan kanker (bijvoorbeeld: vermoeidheid bij en na kanker, seksualiteit en intimiteit bij kanker)
  • Workshops 'Look good, feel better'
  • Verwenmomenten met gelaatsverzorging en handmassage

Kalender

Deelnemen

  • Alle sessies zijn gratis.
  • Inschrijven is verplicht (ten laatste 1 week op voorhand) en kan via de website.
    • Het aantal plaatsen per sessie is beperkt.
    • Uw inschrijving is pas definitief na bevestiging. 

Oncorevalidatieprogramma

Het oncorevalidatieprogramma 'Herstellen na kanker' helpt u om uw fysieke en mentale kracht te herwinnen tijdens of na een kankerbehandeling.

Lees meer over het oncorevalidatieprogramma. 

Bekijk de sessies van het oncorevalidatieprogramma.

Groepssessies voor kinderen van (groot)ouders met kanker

Speciaal voor (klein)kinderen van kankerpatiënten organiseren de UZA-psychologen sessies in groep om hen te helpen de ziekte te verwerken. 

Ontdek meer informatie over de groepssessies voor kinderen

Schoonheidsspecialiste van het UZA

De behandeling van kanker kan sporen nalaten en het zelfbeeld aantasten. Verzorging en ontspanning zijn belangrijk voor uw welzijn en zelfvertrouwen. Daarom kan u terecht bij de schoonheidsspecialisten voor gelaatsverzorging, massages en advies. Met de steun van de Stichting tegen Kanker. Meer info vindt u in de folder rond de schoonheidszorgen. 

Afspraak maken

U kan een afspraak maken op het secretariaat van het oncologisch en hematologisch dagziekenhuis, via nele [dot] berckmans [at] uza [dot] be of via tel 03 821 32 50 (elke werkdag tussen 15 en 16.30 uur) 

Vrijwilligers van Kom op tegen Kanker

Oncologische vrijwilligers van Kom op tegen Kanker bieden een luisterend oor en ondersteunende babbel. Ze geven ook info over Kom op tegen Kanker, aanvullende activiteiten en lotgenotencontact. Bijzondere aandacht gaat naar mensen met sociale of financiële moeilijkheden. Vraag een bezoek op een oncologische verpleegafdeling of het dagziekenhuis aan via de verpleegkundige. Ook voor familie en mantelzorgers!

Info: 

Vrijwilligers van het UZA

Nood aan gezelschap, een babbel, hulp of ondersteuning? De vrijwilligers van het UZA staan voor u klaar, op de verpleegeenheden en aan het onthaal. Een wandeling, samen de krant halen of naar een onderzoek gaan... Vraag een bezoek tijdens uw opname aan via de verpleegkundige of ga naar het onthaal. 
Info: ‘Vrijwilligers, tot uw dienst!’

Laatst aangepast: 14 maart 2024
Auteur(s):