Over slaapcentrum

U kunt bij het Centrum voor Klinisch Slaap- en Waakonderzoek terecht voor onderzoek en behandeling van slaapstoornissen en -moeilijkheden.

Afspraak maken

 

  • Snurkt u of heeft u (of uw partner) het vermoeden dat uw ademhaling onstabiel is tijdens de nacht? Maak een afspraak via 03 821 38 00.
  • Heeft u een andere slaapklacht? Maak een afspraak via 03 821 39 38.
  • Voor de opvolging van uw CPAP-behandeling kan u rechtstreeks 03 275 71 30 (longziekten - route 147) contacteren voor een consultatie. Heeft u een probleem of vragen bij het gebruik ervan, neem contact op met onze ventilatiedeskundigen via cpap [at] uza [dot] be of indien dringend via 03 821 52 49 (tijdens kantooruren).

 

Houd zeker uw rijksregisternummer of BSN bij de hand. 

 
Verwittig minstens 48 uur vooraf als u niet aanwezig kan zijn op uw raadpleging of slaaponderzoek. Anders kan een bedrag van €56 aangerekend worden, tenzij u ons binnen de 7 dagen een ziekteattest bezorgt. Annuleer bij een slaaponderzoek ook uw vervolgafspraken.
 
Patiënten met een bepaalde graad van hulpbehoevendheid kunnen we niet opnemen op onze afdeling omdat deze moeilijker toegankelijk is. Voor deze patiënten zal er tijdig een bed op een hospitalisatieafdeling in het UZA-hoofdgebouw worden voorzien. Vermeld bij het maken van uw afspraak of u hulp nodig heeft bij het wassen, het aankleden, het verplaatsen, het toiletbezoek, medicatietoediening, voeding, wondzorg, zuurstoftoediening of andere zaken. Zo kunnen wij tijdig een correcte inschatting maken en alles organiseren om uw slaaponderzoek op een veilige en kwaliteitsvolle manier te laten doorgaan Indien we laattijdig geïnformeerd worden, bestaat de kans dat we het slaaponderzoek moeten verplaatsen naar een later tijdstip.