Over het Neurovasculair Centrum Antwerpen (NVCA)

Het NVCA (Neurovasculair Centrum Antwerpen) van het UZA is een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van neurovasculaire aandoeningen. Het herkennen, de begeleiding en de behandeling van neurovasculaire aandoeningen komt het best tot zijn recht in een gespecialiseerd centrum. Wij voeren per jaar zo’n 250 behandelingen uit voor deze aandoeningen, waaronder verschillende gecombineerde neurochirurgische – interventionele ingrepen.

Neurovasculaire aandoeningen

Neurovasculaire aandoeningen zijn ziekten die te maken hebben met de bloedvaten van de hersenen en het ruggenmerg. De meeste van deze aandoeningen komen slechts bij een enkele patiënt voor en vereisen een gespecialiseerde aanpak.

De meest voorkomende neurovasculaire aandoeningen zijn:

Intensieve samenwerking

Het Neurovasculair Centrum Antwerpen (NVCA) is ontstaan vanuit de intensieve samenwerking tussen verschillende medische diensten. Door de kennis en ervaring van de verbonden artsen en gestructureerd overleg kunnen we onze patiënten een optimale individuele behandeling aanbieden. Onze dagdagelijkse werkzaamheden zijn volledig en specifiek gericht op het behandelen van neurovasculaire aandoeningen.

Samenstelling

Het Neurovasculair Centrum bestaat uit de diensten:

Voor advies, informatie en opvolging kunt u bij het Neurovasculair Centrum terecht op de raadpleging. Voor spoedgevallen zijn wij 24 op 24 uur beschikbaar. 

Laatst aangepast: 19 november 2021