Opening nieuwe familiekamer op neonatologie

Opening nieuwe familiekamer op neonatologie

Datum: 
12/06/2023

Op dinsdag 6 juni werd de nieuwe familiekamer op de afdeling neonatologie feestelijk geopend. Het resultaat is een huiselijke plek waar ouders even op adem kunnen komen en steun kunnen vinden bij elkaar.

Het project is een intiatief van fONdS Lio, opgericht door Sanne en Flup nadat ze plots hun dochtertje Lio verloren toen ze amper 9 dagen oud was. Om de nieuwe familiekamer mogelijk te maken, organiseerden zowel Sanne en Flup, als vrienden, familie en collega's verschillende acties om geld in te zamelen.

Ook konden ze rekenen op de steun van verschillende partners. Pirazzo.com en 1st DVision organiseerden Business & Bikes, een wielerevent t.v.v. UZA foundation. Het Militair Commando van de Provincie Antwerpen organiseerde in april een lenteconcert. UZA foundation was één van de goede doelen die ze hiermee steunden. Tot slot reed het Ambuce Rescue Team een heuse sponsortocht van 1000km rond België t.v.v. UZA foundation.

Dankzij al deze initiatieven werd de nieuwe familiekamer een feit. Sanne en Flup mochten de nieuwe kamer openen samen met hun zoontjes Gust en César. Ook de familie van Sanne en Flup mocht niet ontbreken tijdens deze opening alsmede alle sponsors.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook