Slaapconsultatie

Kinderen die naar ons slaapcentrum doorverwezen worden, kampen vaak met een complex slaapprobleem. Soms ligt de oorzaak bij meerdere factoren of aandoeningen. Het advies van een Neus-Keel-Oorarts, de kinderneuroloog, de kinderpsychiater of de psycholoog kan nodig zijn.

Tijdens een eerste raadpleging bij de kinderarts krijgt u samen met uw kind alle tijd om het slaapprobleem toe te lichten. De arts stelt specifieke en algemeen pediatrische vragen.

Om een beter inzicht te krijgen in het slaapprobleem, vragen we u misschien om extra vragenlijsten in te vullen of om een slaap-waakagenda bij te houden.

Werd uw kind al eerder onderzocht of behandeld? Breng dan zeker de resultaten mee. Ook zelfgemaakte video-opnames kunnen handig zijn. Daarna onderzoekt de arts uw kind. Soms is bijkomend onderzoek nodig, zoals:

  • radiologische opnames
  • een bloedonderzoek
  • een longfunctietest
  • een slaaponderzoek

Onafhankelijk van eventuele verdere onderzoeken krijgt u informatie en advies over slaap bij kinderen. Zo kunt u direct een eerste stap zetten naar beter slapen. Zowel voor uw kind als voor uzelf.

Route slaapconsultatie

Volg route 26 vanaf de inkomhal, naar de dienst kindergeneeskunde op de 2de verdieping van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum. 

Laatst aangepast: 08 september 2021
Auteur(s): Team slaapcentrum kinderen