Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA foundation

Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA foundation

Datum: 
20/10/2021

"Na zijn behandeling zou Idris een groot 'pizzafeest' geven. Om iedereen te bedanken, en om geld in te zamelen zodat leeftijdsgenootjes met een hersentumor het zouden halen. Idris haalde het niet. Wel is hij het gezicht van een nieuwe campagne van het UZA. "Later wilde hij zich liefst in veertien stukjes verdelen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen", vertelt zijn mama."

- HLN 20/10/2021


In de schoot van UZA Foundation startte de familie met het fonds 'Je bent lief' - een compliment dat Idris ganser dagen rondstrooide. Al bijna 10.000 euro kon Tara doorstorten naar het onderzoek. "Iedereen moet beseffen dat er nog altijd kinderen sterven, kinderen die geliefd waren en hun leven opbouwden. Zo vaak hoorden we dat Idris het wel zou halen omdat hij 'zo'n lief jongetje' was. Maar zo werkt het niet.".

Met het fonds 'Je bent lief' zamelt de familie Sarr geld in voor het UZA-onderzoek naar agressieve hersentumoren bij kinderen. 10 patiëntjes tussen 1 en 17 jaar krijgen momenteel een experimenteel vaccin, in combinatie met chemo of bestralingen.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook