Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen

Hoofd- en halskanker

Over hoofd- en halskanker

Met hoofd- en halstumoren worden de tumoren bedoeld die zich ter hoogte van het neus-, keel-, en oorgebied bevinden. Keelkanker is een van deze tumoren.

Afspraak maken

Hoofd- en halskanker wordt multidisciplinair behandeld, wat betekent dat er verschillende diensten betrokken zijn bij de behandeling van deze tumoren. Deze artsen hebben een gemeenschappelijke raadpleging op dinsdagvoormiddag en gaat door op de afdeling NKO (route 125). 

De optimale behandeling, op maat van de patiënt, wordt voor elke nieuwe diagnose afzonderlijk besproken op het multidisciplinair oncologisch consult, ook MOC genoemd. Dit is een overleg waarop alle betrokken disciplines wekelijks samenkomen.

Meestal wordt u naar ons doorverwezen door uw (huis)arts, maar u kunt ook rechtstreeks een afspraak maken via +32 3 821 33 85. Houd zeker uw rijksregisternummer of BSN bij de hand.

 

Verwittig tijdig als u niet aanwezig kan zijn! Anders kan een bedrag van €22,40 aangerekend worden.

Algemene onderzoeken zoals een CT-scan, PET-scan of NMR zijn mogelijk, maar er zijn ook specifieke onderzoeken nodig voor de opsporing van een tumor in het hoofd- of halsgebied.  De behandeling besaat uit chemotherapie en/of een chirurgische ingreep al dan niet gevolgd door radiotherapie.

Gebouwd met Drupal