Over dermatologie

Dermatologie houdt zich bezig met ziekten van huid, nagels en haar, maar ook met de slijmvliezen, seksueel overdraagbare aandoeningen en esthetische dermatologie.

Afspraak maken

Wegens uitzonderlijke omstandigheden zijn we genoodzaakt een patiëntenstop in te voeren. Ps: Epicutane testen kunnen nog steeds doorgaan, wel enkel op doorverwijzing. 

Voor het maken van een controleafspraak kan u terecht op tel 03 821 32 72 tussen 8u-12 en van 14u-16u30. Houd zeker uw rijksregisternummer of BSN bij de hand.
U kan ons ook via mail bereiken op dermatologie [at] uza [dot] be

Indien een dringende consultatie vereist is, kan uw verwijzend arts/dermatoloog dit aanvragen via volgend tel nr. 03/821.38.80 (enkel voor artsen/apothekers!)
Gelieve de graad van dringendheid zorgvuldig in te schatten om overbelasting van onze agenda's te vermijden. 

Een afspraak op de dienst dermatologie kan enkel na verwijzing van uw arts. Breng de verwijsbrief van uw arts mee met volgende info: reden verwijzing, medicatie (start en stop, ook crèmes en zalven), voorgeschiedenis, differentiaal diagnose, al geprobeerde behandelingen. Verwittig binnen de 24u  als u niet aanwezig kan zijn! Anders kan een bedrag van €22,40 aangerekend worden.


Voor algemene vragen kan u ook terecht via mail (dermatologie [at] uza [dot] be). Vermeld zeker altijd uw naam en geboortedatum. 

Dermatologie behandelt verschillende huidziekten. Dit zijn een aantal vaak voorkomende aandoeningen:

U kan ook bij ons terecht voor

  • Hittegolf: zo hou je het koel!

    22/06/2020

    Hou het koel! De volgende dagen gaan de temperaturen flink omhoog. Hoe bescherm je jezelf tegen de zon? En waar zoek je afkoeling?Enkele tips om zorg te dragen voor jezelf en anderen tijdens het warme...

    Lees verder
Gebouwd met Drupal