Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Wanneer krijgt u de resultaten?

  • Uw arts bespreekt alle onderzoeksresultaten met andere specialisten tijdens het Multidisciplinair Consult: we proberen dan binnen de week een diagnose te stellen en u een behandelingsplan te adviseren. Soms is er bijkomend onderzoek nodig.
  • Uw arts overloopt de resultaten met u. Dit diagnosegesprek kan emotioneel zijn. Vaak onthouden patiënten daardoor niet veel van wat er gezegd wordt. Neem dus gerust iemand mee ter ondersteuning.
  • Meestal wordt op korte termijn een vervolggesprek voorzien. U kunt dit best thuis voorbereiden en eventuele vragen of onduidelijkheden noteren. Deze leidraad kan u hierbij helpen: vragen voor uw arts.

De afwijking is goedaardig, u hebt geen kanker

Soms wordt er later nog een controle-onderzoek uitgevoerd om deze diagnose te bevestigen. Blijft de uitslag onveranderd? Dan moet u niet meer terugkomen. Uw behandelend arts bespreekt met u de verdere gang van zaken.

De afwijking is kwaadaardig, u hebt kanker

Dat betekent dat de regelmechanismen van de celdeling zodanig verstoord zijn dat het lichaam de celdeling niet meer kan controleren. Uw arts zal u een gepaste behandeling adviseren en u alle nodige uitleg geven.

 

 

Laatst aangepast: 25 november 2021

Volg route 105 (oncologisch dagziekenhuis en consultaties)