Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Kwaliteitsmetingen

De zorgkwaliteit in het UZA wordt continu gemonitord en gecommuniceerd via kwaliteitsmetingen.

Zorginspectie

Zorginspectie is een agentschap van de Vlaamse overheid dat Vlaamse welzijns- en gezondheidsvoorzieningen controleert. Hierbij staat de kwaliteit van de zorg naar patiënten toe centraal. Onaangekondigd controleren inspecteurs van Zorginspectie of de wettelijke normen worden toegepast (audit). Zorginspectie zoomt telkens in op een specifiek zorgtraject. In het UZA worden de opgelegde eisen van Zorginspectie vertaald naar JCI-normen.

2013: De controle van 2013 focuste op het chirurgisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op het operatiekwatier, de centrale sterilisatieafdeling, de chirurgische verpleegafdeling, het chirurgisch dagziekenhuis en de toediening van bloed en bloedproducten. Lees hier het rapport 2013 van Zorginspectie. 

2015: De controle van 2015 focuste op het internistisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op de spoedgevallendienst, de medische urgentiegroep, de eenheid voor intensieve zorgen, de internistische verpleegafdeling, het niet-chirurgisch dagziekenhuis, de toediening van bloed en bloedproducten, de apotheek en medicatiedistributie. Lees hier het rapport 2015 van Zorginspectie.

2018: De controle van 2018 focuste zowel op het chirurgisch als het internistisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op de intensieve zorgeenheden, de gespecialiseerde spoedgevallendienst, de internistische verpleegafdelingen, het operatiekwartier en de chirurgische verpleegafdelingen. Lees hier het rapport 2018 van Zorginspectie.

2019: De controle van 2019 focuste op het cardiologisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op het cathlab en de (internistische en chirurgische) verpleegafdelingen waar cardiale patiënten worden opgenomen. Lees hier het rapport 2019 van Zorginspectie