Zorginspectie

Zorginspectie

Zorginspectie is een agentschap van de Vlaamse overheid dat Vlaamse welzijns- en gezondheidsvoorzieningen controleert. Hierbij staat de kwaliteit van de zorg naar patiënten toe centraal. Onaangekondigd controleren inspecteurs van Zorginspectie of de wettelijke normen worden toegepast (audit). Zorginspectie zoomt telkens in op een specifiek zorgtraject. 

2013: De controle van 2013 focuste op het chirurgisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op het operatiekwatier, de centrale sterilisatieafdeling, de chirurgische verpleegafdeling, het chirurgisch dagziekenhuis en de toediening van bloed en bloedproducten. Lees hier het rapport 2013 van Zorginspectie. 

2015: De controle van 2015 focuste op het internistisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op de spoedgevallendienst, de medische urgentiegroep, de eenheid voor intensieve zorgen, de internistische verpleegafdeling, het niet-chirurgisch dagziekenhuis, de toediening van bloed en bloedproducten, de apotheek en medicatiedistributie. Lees hier het rapport 2015 van Zorginspectie.

2018: De controle van 2018 (en 2019) focuste zowel op het chirurgisch als het internistisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op de intensieve zorgeenheden, de gespecialiseerde spoedgevallendienst, de internistische verpleegafdelingen, het operatiekwartier en de chirurgische verpleegafdelingen. Lees hier het rapport van de tweede ronde chirurgisch en internistisch zorgtraject van Zorginspectie.

2019: De controle van 2019 focuste op het cardiologisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op het cathlab en de (internistische en chirurgische) verpleegafdelingen waar cardiale patiënten worden opgenomen. Lees hier het rapport 2019 van Zorginspectie

2023: De controle van 2023 focuste op het geriatrisch zorgtraject. De inspectie spitste zich toe op het geriatrisch zorgprogramma, geriatrisch dagziekenhuis en geriatrisch dagziekenhuis. Lees hier het rapport 2023 van Zorginspectie.

Laatst aangepast: 12 juni 2023
Auteur(s):