Wie zorgt er voor u tijdens uw verblijf?

Wie zorgt er voor u tijdens uw verblijf?

Verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen, artsen in opleiding. 2800 medewerkers omringen u in het UZA met de beste zorgen. Allemaal hebben ze hun eigen takenpakket.

Administratieve medewerkers

De administratieve medewerker van de verpleegeenheid ontvangt u bij uw aankomst. Hij/zij overloopt met u een aantal regelingen, geeft u een identificatiearmbandje en begeleidt u naar uw kamer.

Verpleegkundigen

Op de verpleegeenheid komt de verpleegkundige die voor u verantwoordelijk is zich zo snel mogelijk voorstellen. Hij/zij legt uit waar u alles kunt vinden, vertelt wat er die dag nog op het programma staat en overloopt een vragenlijst om u beter te leren kennen. Uiteraard vallen de gegevens die u ons toevertrouwt onder strikt beroepsgeheim en proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met uw wensen.

De verpleegkundigen op uw afdeling zijn dag en nacht beschikbaar. Ze brengen uw medicijnen, bereiden u voor op uw operatie of onderzoek en staan altijd klaar voor u en uw familie. U bent ook altijd welkom bij de hoofdverpleegkundige. Die heeft een overkoepelende kijk op de afdeling en uw verzorging. Is de hoofdverpleegkundige er even niet? Maak dan een afspraak.

Zorgkundigen

Een zorgkundige staat in voor uw verzorging: eten en medicijnen brengen, verzorgend wassen, temperatuur meten ... Ze plaatsen geen sondes, verzorgen geen wonden en vervangen geen verbanden.

Artsen

In het UZA werken artsen met verschillende specialisaties nauw samen. Zo krijgt u automatisch een tweede opinie. Daarnaast houden we contact met uw huisarts of chirurg.

Elke dag - meestal in de voormiddag - komt een arts langs op uw kamer. Omdat we in het UZA ook de artsen-specialisten van morgen opleiden, is er soms een arts in opleiding bij. De artsen kijken de bloedafnames na, passen eventueel uw medicatie aan, overlopen de resultaten van eventuele onderzoeken en bespreken met u de planning van toekomstige onderzoeken. Tijdens het artsenbezoek is ook uw hoofdverpleegkundige aanwezig. Als uw familie met de behandelende arts wil spreken, kunnen ze een afspraak maken via de verpleging.

Laatst aangepast: 18 september 2023
Auteur(s):